ΤΟΠΙΚΑ

Παγετός παγίδα θανάτου

παγετός-παγίδα-θανάτου-459123

Παγίδα θανάτου έστησε ο χιονιάς στην επαρχιακή οδό Βόλου-Φαρσάλων. Ακαριαία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στο ύψος του Ελευθεροχωρίου 69χρονη από την Ερέτρεια Φαρσάλων μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ αυτοκινήτων, όταν το ένα από τα δύο έφυγε εξαιτίας της ολισθηρότητας από την πορεία του και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Τουλάχιστον άλλα δύο τροχαία ατυχήματα προκάλεσε χθες στο οδικό δίκτυο στα όρια της Μαγνησίας ο παγετός.

Η 69χρονη Ελευθερία Κεχαγιά ταξίδευε με τον 77χρονο σύζυγό της, οδηγό του ΙΧ αυτοκινήτου προς Βόλο. Κοντά στον «Κοκκινόβραχο» το αυτοκίνητο ξέφυγε από τον έλεγχο του ηλικιωμένου οδηγού, πιθανότατα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης, εξαιτίας του παγετού.

Το όχημα γλίστρησε προς το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Η πλαγιομετωπική σύγκρουση με ΙΧ αυτοκίνητο, που κατευθυνόταν προς Φάρσαλα ήταν μοιραία για την 69χρονη γυναίκα.

Το δεύτερο αυτοκίνητο εμβόλισε πάνω στην πόρτα της συνοδηγού του πρώτου οχήματος. Από τη μία πλευρά το όχημα, με επιβάτες το ζευγάρι, μετατράπηκε σε σμπαράλια. Οι δύο οδηγοί –του δεύτερου οχήματος 52 ετών- αποβιβάστηκαν με ελαφρά τραύματα από τα αυτοκίνητα. Την 69χρονη ωστόσο την ανέσυραν σε ημιθανή κατάσταση. Διερχόμενος οδηγός ανέλαβε την ευθύνη να μεταφέρει την ηλικιωμένη που εκείνη την ώρα χαροπάλευε με το δικό του όχημα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Την ίδια ώρα ασθενοφόρο του Κ.Υ. που έλαβε ειδοποίηση για το τροχαίο κινούνταν προς το σημείο της σύγκρουσης. Το ασθενοφόρο παρέλαβε την άτυχη γυναίκα στον κόμβο Μικροθηβών. Στο Κέντρο Υγείας όμως οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό της. Στη διαδρομή είχε υποκύψει στα σοβαρά τραύματα.

Προανάκριση για το θανατηφόρο τροχαίο ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου. Στο πλαίσιο της προανάκρισης παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή.

Ντεραπάρισε νταλίκα

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες με κύρια χαρακτηριστικά τη χιονόπτωση και τον παγετό δημιούργησαν «παγίδες» πρόκλησης τροχαίων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Κοντά στο Μεγάλο Μοναστήρι νταλίκα δίπλωσε στα δύο, ενώ κινούνταν στην εθνική οδό. Ελαφρά τραυματισμένος ο οδηγός της διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου.

Άλλο ένα τροχαίο προκάλεσε η ολισθηρότητα του δρόμου το απόγευμα στη Ν. Αγχίαλο. Με ελαφρά τραύματα ευτυχώς εξήλθαν από το ΙΧ αυτοκίνητο δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, όταν το όχημα γλίστρησε και προσέκρουσε σε δέντρο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου