ΤΟΠΙΚΑ

Πλούσιες εκδηλώσεις με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

πλούσιες-εκδηλώσεις-με-τη-στήριξη-της-740641

Από σήμερα Παρασκευή 5 έως μεθαύριο Κυριακή 7 Οκτωβρίου

Ο 2ος ημιμαραθώνιος Αλμυρού – Ζερέλια, «Τσουβαλοδρομίες 2018», το 7ο ιστορικό ράλι Ολύμπου 2018, το τουρνουά πετοσφαίρισης και «Τρέχω για τη ΦΛΟΓΑ», είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Παρασκευή 5 μέχρι μεθαύριο Κυριακή 7 Οκτωβρίου στη Μαγνησία, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, από σήμερα μέχρι μεθαύριο, στο κλειστό της Πορταριάς, ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΡΓΩ»σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το τουρνουά πετοσφαίρισης φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη το τουρνουά έχει δυο σκοπούς. Την ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος σε συνδυασμό με τη συμβολή στον αθλητικό τουρισμό της πόλης και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας που θα δημιουργηθεί από την προσέλευση και διαμονή στην πόλη του Βόλου 80 περίπου αθλητών και συνοδών από άλλες πόλεις.

Παράλληλα στόχος είναι και η προσφορά κοινωνικού έργου προς το ίδρυμα «ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ», με την συγκέντρωση υλικού (τρόφιμα, γραφική ύλη κ.λπ.) που είναι απαραίτητο καθώς επίσης και η παροχή ψυχαγωγίας προς τα παιδιά του ιδρύματος.

Ο 2ος ημιμαραθώνιος αντίστοιχα θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή 7 Οκτωβρίου.Ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί η κεντρική πλατεία Αλμυρού, ενώ οι συμμετέχοντες θα διέλθουν κατά τη διάρκεια του αγώνα τόσο από αγροτικές οδούς όσο και από το υγροτοπικό σύμπλεγμα των λιμνών Ζερέλια.

«Ο αγώνας αποσκοπεί στην προβολή και στην ανάδειξη του υγροτοπικού συμπλέγματος των λιμνών Ζερέλια συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή της περιοχής», τόνισε η κ. Κολυνδρίνη.

Οσον αφορά στις «Τσουβαλοδρομίες 2018», που θα πραγματοποιηθούν στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου μεθαύριο, η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι η εκδήλωση έχει σκοπό τη συγκέντρωση την γνωριμία και την συνεργασία όλων των μαθητών – γονέων όλων των σχολείων του νησιού μέσα από μια ιδιαίτερη εκδήλωση αθλοπαιδιάς που προάγει το αίσθημα της ευγενούς άμιλλας».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και το 7ο Ιστορικό ράλι Ολύμπου 2018, που θα πραγματοποιηθεί στο Πήλιο αύριο 6 και μεθαύριο 7 Οκτωβρίου και έχει καθιερωθεί ως θεσμός από το δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ».

Τέλος, για το αθλητικό δρώμενο στην παραλία του Βόλου που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 11. 30 το πρωί με τίτλο «Τρέχω για τη ΦΛΟΓΑ», η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι: «Η εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Κάθε χρόνο έχει πολύ μεγάλη προσέλευση. Θα είναι ένα ξεχωριστό τρέξιμο που αφορά σε όλους μας, γιατί η αγάπη μας είναι δύναμη για τον αγώνα παιδιών με καρκίνο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου