ΤΟΠΙΚΑ

Πρόβλημα σε 8 αίθουσες διδασκαλίας του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

πρόβλημα-σε-8-αίθουσες-διδασκαλίας-του-1-741163

Πρόβλημα στην οροφή σε ακόμη οκτώ αίθουσες διδασκαλίας κατέδειξε ο λεπτομερής έλεγχος συνεργείων των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας απ’ όπου αποκολλήθηκε σοβάς 10τ.μ. και πάχους περίπου 2,5 εκατοστών και έπεσε πάνω σε θρανία και καρέκλες σε αίθουσα διδασκαλίας του πρώτου ορόφου.

Σύμφωνα με το πόρισμα του συνεργείου που παρέλαβε χθες το πρωί στα χέρια του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, «επικίνδυνη» θεωρείται τουλάχιστον μία ακόμη αίθουσα διδασκαλίας επίσης στον πρώτο όροφο. «Στη συγκεκριμένη αίθουσα θα πρέπει να γίνει αποξήλωση του σοβά της οροφής και να την αποκαταστήσουμε όπως έγινε και με την αίθουσα από την οποία αποκολλήθηκε ο σοβάς», σχολίασε ο κ. Σταυρίδης. Σε επτά ακόμη εντοπίστηκαν σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων στα επιχρίσματα σε μικρότερη όμως έκταση.

Το πόρισμα παραδόθηκε στην αντιδήμαρχο Παιδείας Βιολέτα Καντόλα η οποία σημείωσε ότι ο έλεγχος έγινε προληπτικά σε όλο το σχολείο, καθώς ακόμη και στην αίθουσα από την οροφή της οποίας αποκολλήθηκε ολόκληρος ο σοβάς δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια ή ρωγμές.

Όπως σημείωσε ο κ. Σταυρίδης, οι τεχνικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα να ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων στις οκτώ συνολικά αίθουσες. «Σε πρώτη φάση θα καλύψουμε τις έκτακτες ανάγκες. Στο σχεδιασμό όμως θα εντάξουμε παρεμβάσεις σε όλο το σχολικό συγκρότημα», σχολίασε ο κ. Σταυρίδης.

Στο μεταξύ από χθες, όπως ανέφερε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν μεταφερθεί στις αίθουσες των εργαστηρίων για να κάνουν μάθημα. Τα εργαστηριακά μαθήματα θα γίνονται μόνο θεωρητικά μέχρι την επίλυση των προβλημάτων στις αίθουσες και με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σημειώνεται ότι το σχολικό συγκρότημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον δήμο, καθώς φιλοξενεί τέσσερα σχολεία 1ο και 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ΙΕΚ και 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου ενώ φοιτούν 380 μαθητές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου