ΤΟΠΙΚΑ

Στην ανεργία 30 καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

στην-ανεργία-30-καθαρίστριες-του-πανεπι-741262

Στον δρόμο της ανεργίας, μετά από 12 χρόνια υπηρεσίας στην καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, βγαίνουν 30 καθαρίστριες της περιοχής. Οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος του έτους και δεν θα ανανεωθούν. Από την πρυτανεία προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση σε εργολάβο της καθαριότητας των πανεπιστημιακών κτιρίων, που σημαίνει ότι οι σημερινές εργαζόμενες θα κάνουν Πρωτοχρονιά ως άνεργες.

Χθες, καθαρίστριες, οι οποίες από το νέο έτος δεν θα έχουν εργασία, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον θόλο του κτιρίου Παπαστράτος.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης είχαν συνάντηση με τον πρύτανη του Π.Θ. Ζήση Μαμούρη, ο οποίος τους εξήγησε ότι η εργολαβία για την καθαριότητα των κτιρίων συνιστά μονόδρομο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των καθαριστριών, Μαρία Πλαγερά οι συμβάσεις που έχουν υπογραφτεί μεταξύ καθαριστριών και Π.Θ. είναι με την επιτροπή αξιοποίησης της περιουσίας του Πανεπιστημίου.

Ωστόσο όπως τους εξήγησε ο κ. Μαμούρης, ο επίτροπος δεν εγκρίνει την ανανέωση των συμβάσεων.

Μάλιστα όπως φέρεται να είπε στις καθαρίστριες η εργολαβία είναι μονόδρομος για την εξοικονόμηση πόρων.

«Στην εργολαβία περιλαμβάνονται όροι ώστε οι νέες εργαζόμενες να είναι και λιγότερες και μικρότερης ηλικίας και άγαμες για τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους. Αυτό σημαίνει ότι εμείς δεν έχουμε καμία τύχη να προσληφθούμε ούτε από τον εργολάβο. Επιπλέον, παρόλο που το προσωπικό θα είναι λιγότερο σε κάθε εργαζόμενο θα ανατεθούν περισσότερα κτίρια για την καθαριότητα», σχολίασε η κ. Πλαγερά.

Οι καθαρίστριες και καθαριστές του Π.Θ. βρίσκονται υπ’ ατμόν για κινητοποιήσεις. Αύριο, Παρασκευή, στη μία το μεσημέρι, πρόκειται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στον θόλο για να ανακοινώσουν τις επόμενες κινήσεις τους σε μία προσπάθεια να μη χάσουν την εργασία τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου