ΤΟΠΙΚΑ

Στο πόδι ο νομικός κόσμος του Βόλου

στο-πόδι-ο-νομικός-κόσμος-του-βόλου-741484

Χρ. Στρατηγόπουλος: Σε τέλμα το κτιριακό πρόβλημα των Δικαστηρίων

Στα όρια του μηδενικού είναι το ενδιαφέρον της Πολιτείας για το κτιριακό του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος στη χθεσινή εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στη μνήμη του προστάτη του νομικού κόσμου Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ενημέρωσε για την προχθεσινή συνάντησή του με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, χωρίς να κρύψει τον έντονο προβληματισμό του για το γεγονός ότι η νέα πολιτική ηγεσία βλέπει το θέμα από μηδενική βάση.

Η ενημέρωση που μετέφερε για το δικαστικό μέγαρο Βόλου επισκίασε την εορταστική εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Στην εκδήλωση παρόντες ήταν οι πρόεδροι πρωτοδικών Παναγιώτα Ράπτη και Κωνσταντίνος Μαρτίνος, ο προϊστάμενος του Ειρηνοδικείου Βόλου Βασίλης Κουκόπουλος, ο διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας, Βασίλης Μαρκογιαννάκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου, ο λιμενάρχης Βόλου Μανώλης Κανάλης, ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Καραϊσκος και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου Γιώργος Ντιζές. Ακόμη, παρούσα ήταν η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα κ.ά.

Η ενημέρωση

«Στη συνάντησή μου με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης διαπίστωσα με λύπη ότι το θέμα έχει τελματώσει. Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αλλά πέρα από τα πρόσωπα είμαι υποχρεωμένος να δω συνέχεια διοίκησης. Όμως, δυστυχώς το ενδιαφέρον της Πολιτείας είναι στα όρια του μηδενικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγόπουλος.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου επισήμανε στη συνέχεια ότι «ο Σύλλογος και εγώ προσωπικά έχουμε κάθε διάθεση να αναδείξουμε το θέμα και πάλι. Όμως, χωρίς ενεργή στήριξη των κεντροβαρών φορέων της πόλης αυτό το θέμα ή θα μείνει παγωμένο ή θα επιβληθούν λύσεις που δεν είναι βιώσιμες όπως είναι η αναπαλαίωση του υφιστάμενου κτιρίου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε αυτή την κατεύθυνση το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σήμερα θα συνεδριάσει προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα και να αναληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των φορέων.

«Το κτιριακό των Δικαστηρίων δεν θα πρέπει να ενδιαφέρει μόνο για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς και πρακτικούς λόγους και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», προέτρεψε ο κ. Στρατηγόπουλος.

Η εκδήλωση

Νωρίτερα ο κ. Στρατηγόπουλος μιλώντας στην εκδήλωση προς τιμή του προστάτη του νομικού κόσμου αναφέρθηκε σε άλλα δύο θέματα, στα χαρακτηριστικά του δικαιοκρατικού δικαστή και στις κρίσεις της δικαστικής εξουσίας και το πώς αυτές συμβάλλουν στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος μίλησε με θέμα «Χάρις και νόμος». Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη σχέση της θείας δικαιοσύνης με την ανθρώπινη και ανέπτυξε τον θεολογικό προβληματισμό αυτής της σχέσεως.

«Ο ανθρώπινος νόμος, το ανθρώπινο δίκαιο, αποσκοπεί την ευταξία την κοινωνική και την ευστάθεια, το δε θείο δίκαιο καλύπτει το ανθρώπινο βεβαίως και το συμπληρώνει κατά πολύ και αποσκοπεί όχι μόνο στην ευστάθεια αλλά και στη σωτηρία του ανθρώπου», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Της εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης είχε προηγηθεί η τέλεση Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σμύρνης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου