ΤΟΠΙΚΑ

12 δημοτικοί σύμβουλοι θα απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Βόλου

12-δημοτικοί-σύμβουλοι-θα-απέχουν-από-τι-741649

Την απόφασή τους να απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλου Βόλου και των άλλων θεσμικών οργάνων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, γνωστοποίησαν 12 δημοτικοί σύμβουλοι με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Σώματος.

Ειδικότερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Αποστολάκης, Ε. Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Ν. Κανελλής, Λ. Κατσαλής, Θ. Κλημόπουλος, Φ. Κοκκινάκη, Φ. Λαμπρινίδης, Ν. Οικονόμου, Μ. Πατσιαντάς και Ν. Στόικος δηλώνουν ότι απέχουν καταγγέλλοντας την στάση της δημοτικής αρχής και την “χωρίς τελειωμό θεσμική κατρακύλα του κορυφαίου πολιτικού οργάνου της πόλης μας”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Αναλυτικά στην επιστολή του οι 12 δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν:Η χωρίς τελειωμό θεσμική κατρακύλα του κορυφαίου πολιτικού οργάνου της πόλης μας, του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και, κυρίως, του ανθρώπου που έχει οριστεί ως θεματοφύλακας του κύρους του, δηλαδή του προέδρου, Γ. Μουλά, και η εξάντληση όλων των άλλων μέσων αντίδρασής μας, δεν μας αφήνει πλέον άλλη επιλογή, παρά την αποχή μας από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων θεσμικών οργάνων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, που αποτελεί πράξη έντονης πολιτικής καταγγελίας. Οι παρακάτω υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας πως η στάση μας αυτή θα συνοδευτεί με εντατικοποίηση του πολιτικού ελέγχου της δημοτικής αρχής και με κλιμάκωση των συνεχών παρεμβάσεών μας για τα θέματα της πόλης και του δήμου, με όποιον τρόπο κρίνουμε πρόσφορο.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βιώσαμε μία ακόμη κακοστημένη παράσταση του θλιβερού θιάσου που νομίζει ότι ασκεί διοίκηση, ενώ έχει οδηγήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην παρακμή και την πόλη σε μαρασμό. Στο πλαίσιο της συστηματικής, στα τέσσερα ήδη χρόνια της θητείας τους, καταρράκωσης κάθε έννοιας της δημοκρατίας και υπονόμευσης των θεσμών, ο πρόεδρος, Γ. Μουλάς, σε ρόλο σκηνοθέτη, έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο – θιασάρχη, ο οποίος, με το πρόσχημα της ενημέρωσης, επιδόθηκε στις γνωστές πια και σε πεζοδρομιακό ύφος ύβρεις και χυδαιότητες σε βάρος των αντιπολιτεύσεων και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων. Και στη συνέχεια, ο πρόεδρος – σκηνοθέτης, κατά παράβαση του άρθρου 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, επιδεικνύοντας μία προκλητικά καταχρηστική και παράνομη συμπεριφορά, αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στους επικεφαλής των μειοψηφιών, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ψευδώς, ότι δεν τον δικαιούνται και ότι αυτό έχει κριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση!…

Με αίσθηση ευθύνης προς τους δημότες και με το ήθος και το ύφος που μας επιβάλλει ο ρόλος μας ως εκπροσώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο μιας σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας, έχουμε υπομείνει, τέσσερα χρόνια τώρα, τις συνεχείς ανοίκειες επιθέσεις, τις απόπειρες εξευτελισμού, ακόμα και τις απειλές χειροδικίας σε βάρος μας από τα μέλη της δημοτικής αρχής. Όμως, διανύοντας πια τον πέμπτο χρόνο αυτής της δημοτικής θητείας της πλήρους απαξίωσης των θεσμών, θεωρούμε πως έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας, να προασπιστούμε την προσωπική – πολιτική – κοινωνική και επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Δεν τους δίνουμε πια την κάλυψη να προσποιούνται ότι γίνονται συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν ανεχόμαστε την κανονικοποίηση της παρακμιακής κατάστασης στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη μεθοδική εξώθηση της τοπικής κοινωνίας στον εκφασισμό.

Είναι καιρός να αφυπνιστεί όλη η πόλη, πριν να είναι πολύ αργά. Το Δημοτικό Συμβούλιο, αντί να είναι χώρος διαλόγου και γόνιμης αντιπαράθεσης θέσεων και προτάσεων, με γνώμονα το συμφέρον και την προοπτική της πόλης, έχει εξελιχθεί σε χώρο φίμωσης των μειοψηφιών, εκφοβισμού όσων εκφράζουν αντίθετη άποψη από αυτή της δημοτικής αρχής, χώρο όπου κυριαρχούν ο διχαστικός λόγος και οι προβοκάτσιες, στην προσπάθεια κάλυψης της αδιαφορίας, της αδράνειας και της ανικανότητας της δημοτικής αρχής. Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας, δεν έχει σταθεί δυνατό, τέσσερα χρόνια τώρα, να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο μία συζήτηση για τα μείζονα θέματα της πόλης, με αποτέλεσμα ο Δήμος ως κομπάρσος να παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις σε θέματα, όπως είναι το λιμάνι, ο περιφερειακός, το αεροδρόμιο, η Κάρλα, το Πανεπιστήμιο, το Δικαστικό Μέγαρο και τόσα άλλα.

Δυστυχώς, μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη και πλήρως απαξιωτική κατάσταση για τον έβδομο δήμο της χώρας, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μένουν απαθείς, σφυρίζοντας αδιάφορα. Κι όχι μόνο δεν κινούνται αυτεπάγγελτα για τον έλεγχο της κατάφωρα παράνομης συμπεριφοράς του προέδρου και της δημοτικής αρχής -δεν έχουμε τέτοιες απαιτήσεις…-, αλλά κάνουν κι ότι δεν βλέπουν τις κατά καιρούς τεκμηριωμένες αναφορές των αντιπολιτεύσεων…

Όμως το κακόγουστο έργο που παίζουν η δημοτική αρχή και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν κόβει πια εισιτήρια. Βρίσκονται σε κοινωνική και πολιτική αποδρομή, το έχουν καταλάβει και φοβούνται. Γι’ αυτό συμπεριφέρονται με τέτοια σκαιότητα στις αντιπολιτεύσεις και επιδιώκουν κάθε φορά να μας φιμώνουν. Σε ό,τι, όμως, μας αφορά, δεν είμαστε καθόλου διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να παίζουμε τους θεατές στο αποτυχημένο έργο τους, που σύντομα θα ρίξει αυλαία”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου