ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις μνήμης στις Μηλιές

εκδηλώσεις-μνήμης-στις-μηλιές-741653

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 75η επέτειο από το ολοκαύτωμα του Μηλεών στις 4 Οκτωβρίου 1943 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, διοργανώνονται το ερχόμενο Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου από τη Δημοτική Ενότητα Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, την Τοπική Κοινότητα Μηλεών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλεών.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 20.00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών, με χαιρετισμούς επισήμων. Ακολουθεί ομιλία από την ερευνήτρια της τοπικής ιστορίας Ιφιγένεια Λούρου, με θέμα «Μηλιώτες που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο του ΄40 και στην κατοχή», προβολή φωτογραφικού υλικού, μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν το ολοκαύτωμα και αντιπολεμικά τραγούδια και ελληνικές μπαλάντες από τους Γιώργο Μαστρογιάννη, Δημήτρη Δεμήρη και Βασίλη Λεμονιά. Η εκδήλωση της πρώτης μέρας ολοκληρώνεται με μικρή δεξίωση.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, 07.30 -10.00 π.μ., θα τελεστούν Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο πεσόντων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μηλεών.

Στις 10.30 π.μ. στο μνημείο πεσόντων Μηλιωτών, στον σιδηροδρομικό σταθμό των Μηλεών, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, με κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο νεκρών και ακολουθεί η ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από έκθεση φωτογραφίας στο κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού Μηλεών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου