ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρίες στην ΟΕΒΕΜ για ακάλυπτες επιταγές

διαμαρτυρίες-στην-οεβεμ-για-ακάλυπτε-741657

Αντιμετωπίζουν έλλειμμα ρευστότητας λόγω του μη δανεισμού χρημάτων από τις Τράπεζες , έχουν αυξημένες υποχρεώσεις τόσο φορολογικές όσο και γενικότερα επαγγελματικές, και έχουν στα χέρια τους και ακάλυπτες επιταγές.

Έντονα είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα παράπονα στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας για επιταγές για πληρωμή προμηθειών για έργα στο δημόσιο που δεν είχαν αντίκρισμα.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Μαγνησίας Τρύφων Πλαστάρας είπε ότι έχει δεχθεί διαμαρτυρίες από τουλάχιστον τρείς επαγγελματίες.

«Έχουν στα χέρια τους επιταγές χιλιάδων ευρώ, αλλά δεν μπορούν να πληρωθούν τα χρήματά τους στην ημερομηνία λήξης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εάν τα οφειλόμενα ποσά δεν καταβληθούν εντός μηνός από την ημερομηνία έκδοσης των επιταγών, τότε οι μικρομεσαίοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Εδώ προκύπτει ένα θέμα που είναι μείζον. Από τη μία έχουμε τις κλειστές τράπεζες που προκαλούν έλλειμμα ρευστότητας και από την άλλη έχουμε επιχειρηματίες και συγκεκριμένα προμηθευτές υλικών για δημόσια έργα, οι οποίοι βρίσκονται με επιταγές οι οποίες δεν εξοφλούνται στην ώρα τους», τόνισε.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή που παρουσιάζεται το εν λόγω φαινόμενο οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών μέχρι και τον Ιανουάριο χτυπούν «κόκκινο» αφού έχουν να καταβάλουν ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, άλλους φόρους.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες ετοιμάζονται να κάνουν παρέμβαση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Το παράπονο που διατυπώνεται από τους επαγγελματίες είναι ότι όταν αποπληρώνονται οι κατασκευαστές δημοσίων έργων, θα πρέπει να προσκομίζουν και τις εξοφλητικές αποδείξεις από τους προμηθευτές τους. Δεν είναι μακριά το παρελθόν που κατασκευαστές δημόσιων έργων άφηναν έκθετους βιοτέχνες και εμπόρους», προσθέτει.

Ο κ. Πλαστάρας και η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ ετοιμάζεται τώρα να κάνει παρέμβαση στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να αναζητηθούν λύσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου