ΤΟΠΙΚΑ

«Απάτη ολκής τα αντίμετρα»

απάτη-ολκής-τα-αντίμετρα-742375

«Απάτη ολκής» χαρακτηρίζει ο σύλλογος συνταξιούχων εμπόρων Ν. Μαγνησίας ΟΑΕΕ – ΤΑΕ, τα αντίμετρα που επικαλείται η Κυβέρνηση «απέναντι» στις ψηφισμένες περικοπές συντάξεων και τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αν θα εφαρμοστεί το μέτρο ή όχι από αρχές του 2019 και καλεί τους συνταξιούχους να βρίσκονται στις επάλξεις του αγώνα και των επόμενων κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν οι τοπικές συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας.

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια μέρα της Τρίτης Ηλικίας, ο τοπικός σύλλογος συνταξιούχων εμπόρων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ, προχωρά στο σφυροκόπημα της κυβέρνησης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αν και περάσανε από τότε που καθιερώθηκε 28 χρόνια η κοινωνική ασφάλιση καθημερινά αποδομείται, περικόπτονται οι συντάξεις, σφαγιάζονται τα δικαιώματα μας αυξάνοντας τα ασφάλιστρα και τον εργασιακό βίο. Έτσι φέτος την ημέρα της τρίτης ηλικίας, κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού όπου θα πρέπει να ισχύσουν οι δεσμεύσεις έναντι των θεσμών, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και του νόμου 4387/2016 (νόμου Κατρούγκαλου) και της μεταμνημονιακής αξιολόγησης για την συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.

Η διατήρηση και η επέκταση των μέτρων αυτών για την δημοσιονομική πειθαρχεία πέραν της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια θα ρίξει το βάρος στους συνταξιούχους για τα ματωμένα πλεονάσματα 4,5 δισ.

Για την επόμενη τριετία θα τα πληρώσουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας 12 δισ., μόνο για το 2019 θα ύπαρξη καρατόμηση των συντάξεων 4,4 δισ. ( συντάξεις, προνοιακές παροχές, ΕΚΑΣ, επικουρικές… κ.άλ.).

Μεγαλύτερη φοροληστεία για τους συνταξιούχους η μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.905 ευρώ σε συνδυασμό με την προσωπική διαφορά θα φτάσουν οι συντάξεις μας στο 30% απ’ ότι περνάμε πριν από τα μνημόνια».

Ακόμη, σύμφωνα με τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ-ΤΑΕ, τα αντίμετρα που διατείνεται η κυβέρνηση είναι «μια απάτη ολκής αφού τα μέτρα που περιλαμβάνονται δεν αποτελούν αντίβαρο της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά συμπλήρωμα της, αφού τα χρήματα θα διατεθούν για τον αναπτυξιακό νόμο και την κρατική επιδότηση των επιχειρήσεων».

«Εχουμε – συνεχίζει ο σύλλογος – πληρώσει με ιδρώτα τον εργασιακό μας βίο στα ασφαλιστικά ταμεία για να έχουμε στα στερνά μας στην 3η ηλικία μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση.

Δεν ευθυνόμαστε εμείς εάν τα τρωκτικά της κοινωνικής ασφάλισης σε όλες της βαθμίδες και θέσεις καταχράστηκαν των ιδρώτα μας στο σάπιο καθεστώς όλων των κυβερνήσεων.

Ένα παράδειγμα θα αναφέρουμε του ΤΑΕ (Ταμείου Ασφάλισης Εμπόρων), από όπου συνταξιοδοτηθήκαμε έκλεινε τους οικονομικούς ισολογισμούς μετά από 7-8 χρόνια, αναλογιστείτε τι μαγειρέματα γινόταν, σαν να λέμε «…τι κάνει νιάου -νιάου στα κεραμίδια» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο σύλλογος στέκεται και στο θέμα της υγείας, υπογραμμίζοντας πως οι άνθρωποι της τρίτηςηλικίας είναι εξαρτημένοι από το φάρμακο, από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, επισημαίνοντας πως πλέον η δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας έχει μετατραπεί καθαρά σε εμπόρευμα.

Στο πλαίσιο αυτό επαναφέρει το αίτημα για δημόσια δωρεάν σύστημα υγείας, για καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προαπαιτούμενα και για άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

«Οι συνταξιούχοι δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε, αλλά να δυναμώνουμε τα σωματεία μας, τα οποία είναι το στίγμα και η ρότα των αγώνων μας.

Ακόμη, να μην νομιμοποιούμε κανένα αντισυνταξιουχικό και αντιλαϊκό νόμο που μας έχει αφαιρέσει τον ιδρώτα μιας ζωής, που χύσαμε για τις συντάξεις, την υγεία και την πρόνοια.

Συμμετέχουμε με όλους τους συνταξιουχικούς συλλόγους του νομού Μαγνησίας σε αυτή την γιορτή και ευχόμαστε χρόνια πολλά, δηλώνοντας ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί και διεκδικούμε αγωνιστικά την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας και των εγγονών μας, με σκληρούς και ασυμβίβαστους αγώνες»» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου