ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές νερού σε μεγαλοοφειλέτες από τη ΔΕΥΑΜΒ

διακοπές-νερού-σε-μεγαλοοφειλέτες-απ-742436

Συνεργεία για να προχωρήσουν σε μαζικές διακοπές νερού βγάζει έξω αύριο και μεθαύριο η ΔΕΥΑΜΒ. Στόχος της επιχείρησης οι μεγαλοοφειλέτες καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς άνω των 500 ευρώ.

Πρόκειται για τη συνέχιση της προσπάθειας της επιχείρησης να εισπράξει οφειλές από καταναλωτές που έχουν συσσωρευμένους απλήρωτους λογαριασμούς. Το πρόγραμμα των διακοπών είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2017 και μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ έγιναν συνολικά 2.405 διακοπές νερού και 56 αφαιρέσεις υδρομέτρων σε καταναλωτές που όχι μόνο δεν πλήρωσαν αλλά σε επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν προχωρήσει σε παράνομες συνδέσεις για να παίρνουν νερό. Για το σύνολο των διακοπών είχαν γίνει 1.251 επανασυνδέσεις, κάτι που προϋποθέτει εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ και επανασύνδεση υδρομέτρου.

Το πρόγραμμα διακόπηκε την περασμένη άνοιξη και συνεχίζεται από την τρέχουσα φθινοπωρινή περίοδο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιο Παπαευσταθίου, το μέτρο των διακοπών κρίθηκε αναγκαίο, δεδομένου ότι παρά τις διευκολύνσεις που προσφέρει η ΔΕΥΑΜΒ στους δημότες, η απόκλιση μεταξύ των βεβαιουμένων οφειλών και των εισπραχθέντων διευρύνεται.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαευσταθίου διακοπές γίνονται σε καταναλωτές με οφειλές άνω των 500 ευρώ και το μέτρο στη συνέχεια ίσως επεκταθεί και σε όσους έχουν οφειλές άνω των 300 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο περίπου 100 καταναλωτές στην περιοχή της Ν. Ιωνίας έχουν εντοπιστεί με χρέη προς τη ΔΕΥΑΜΒ άνω των 500 ευρώ.

Οι οφειλέτες έχουν μία τελευταία ευκαιρία σήμερα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους ή να τις ρυθμίσουν στα γραφεία της επιχείρησης (στο αρμόδιο γραφείο καταναλωτών Νο3 στο ισόγειο).

Σε διαφορετική περίπτωση, αύριο Τετάρτη 3 και μεθαύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου συνεργεία θα προχωρήσουν σε διακοπές νερού στα υδρόμετρα που έχουν κωδικό διαδρομής 04/02/0000 – 000 έως 04/90/5000 – 000.

Καθαρισμός φρεατίων

Σε επιφυλακή για τον «Ζορμπά» βρέθηκε και συνεχίζει να είναι η ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης Στέργιο Παπαευσταθίου, δύο συνεργεία της επιχείρησης προχώρησαν το Σαββατοκύριακο σε καθαρισμούς φρεατίων τόσο στην Ιάσονος όσο και στη Δημητριάδος και συνέχισαν χθες όπως και τις επόμενες ημέρες και σε άλλους παράλληλους δρόμους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου