ΤΟΠΙΚΑ

Εκτακτες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της Μαγνησίας

εκτακτες-χρηματοδοτήσεις-σε-δήμους-τ-742944

Εκτακτες χρηματοδοτήσεις εγκρίθηκαν τον τελευταίο μήνα από το Υπουργείο Εσωτερικών για Δήμους της Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτσης υπέγραψε την ένταξη ώριμων φακέλων για έργα που υπέβαλαν Δήμοι και Δημοτικές Επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας, σε προγράμματα έκτακτων χρηματοδοτήσεων, όπως το «ΦιλόΔημος». Επίσης, ενέκρινε την χρηματοδότηση Δήμων για την εξόφληση χρεών τους προς προμηθευτές.

Για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων εγκρίθηκε το ποσό των 47.500 ευρώ για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Για την εξόφληση υποχρεώσεων που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 19/7/2018 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων, ποσό 40.290,99 ευρώ εγκρίθηκε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Για την προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών εγκρίθηκε το ποσό των 144.150 ευρώ για τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού δόθηκε το ποσό των 120.000 ευρώ στον Δήμο Αλοννήσου Μαγνησίας και 110.000 ευρώ στον Δήμο Σκοπέλου.

Για νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, εγκρίθηκε συνολικό ποσό 2.634.100 ευρώ στην ΔΕΥΑ Μείζονος Περιοχής Βόλου, για προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλελέγχου τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών δικτύων ύδρευσης, στις Δ.Ε. Μακρινίτσας, Πορταριάς, Ιωλκού, Αγριάς, Αρτέμιδας του Δήμου Βόλου.

Για βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων εγκρίθηκε το ποσό των 2.593.243,64 ευρώ στην ΔΕΥΑ Μείζονος Περιοχής Βόλου, για αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Βόλου.

Η υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για σημαντικά έργα που το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η υλοποίησή τους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας».

Σε εξέλιξη βρίσκονται, στο μεταξύ, οι επαφές με εκπροσώπους και από άλλους Δήμους της περιοχής για παρόμοια έργα, ενώ «η στενή συνεργασία για το καλό του Μαγνησίας, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα συνεχιστεί» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η κ. Χρυσοβελώνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου