ΤΟΠΙΚΑ

Γεμίζουν τις ξυλαποθήκες στα ορεινά του Δήμου Νοτίου Πηλίου

γεμίζουν-τις-ξυλαποθήκες-στα-ορεινά-τ-743063

Ξεκίνησε η διάθεση ξυλείας από τον Συνεταιρισμό «Κένταυρος» – Παραγγελίες για περίπου 2.500 κυβικά ξυλείας από 300 οικογένειες

Γεμίζουν… ξυλαποθήκες ενόψει χειμώνα οι κάτοικοι στα ορεινά του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας βρήκε τον Συνεταιρισμό «Κένταυρος» να έχει ήδη ξεκινήσει τη διανομή ξυλείας ικανοποιώντας τις παραγγελίες των ορεινών χωριών που αφορούν σε περίπου 2.500 κυβικά ξύλων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Νασιόπουλο η διανομή των ξύλων ξεκίνησε από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Τον Συνεταιρισμό αποτελούν 35 κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Μηλεών που με βάση τη διαχειριστική μελέτη για το δημοτικό δάσος Μηλεών και με υπόδειξη και έλεγχο από το Δασαρχείο προχωρούν σε κοπή δέντρων για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα ξύλα για τη θέρμανση των νοικοκυριών την χειμερινή περίοδο.

Μέσα από τη δραστηριότητα του Συνεταιρισμού κερδίζουν όλοι. Περίπου 50 οικογένειες της δημοτικής ενότητας έχουν εξασφαλισμένη εργασία, την ίδια ώρα ο Δήμος έχει ένα μικρό οικονομικό όφελος και ταυτόχρονα οι κάτοικοι των χωριών Αγίου Γεωργίου, Βυζίτσας Μηλεών και Πινακατών εξασφαλίζουν τα ξύλα για τα τζάκια και τις σόμπες σε πολύ χαμηλή τιμή μέσα από τον Συνεταιρισμό.

Σημειώνεται ότι η τιμή διάθεσης ξύλων διαμορφώνεται στα 34 ευρώ το κυβικό μέσω του Συνεταιρισμού, όταν στην αγορά διαμορφώνεται περίπου στα 70 ευρώ το κυβικό.

«Πρόκειται για έναν υγιή Συνεταιρισμό, που δίνει εργασία, προστατεύει το δημοτικό δάσος και ταυτόχρονα προσφέρει σε συμφέρουσα τιμή ξύλα στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής για να καλυφθούν οι ανάγκες σε θέρμανση τη χειμερινή περίοδο», τόνισε ο κ. Νασιόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου