ΠΕΝΘΙΜΑ

Νεκρολογία

νεκρολογία-743577

Νικόλας Δεληγεώργης δια τους αειμνήστους Ιωάννη Χατζάκο και Δημήτριο Ζυγαλάκη

Με θλίψη τιμώ τη μνήμην των πρόσφατα απεβιωσάντων αγαπητών μου φίλων Ιωάννη Χατζάκου , Εισαγγελέα Εφετών και Δημήτρη Ζυγαλάκη, Λυκειάρχη. Αμφότεροι υπήρξαν απόγονοι του διακεκριμένου Δικηγόρου της εποχής προ του πολέμου, Αλκιβιάδη Ζυγαλάκη, που διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Ηγέτης των Επιστράτων (Βασιλόφρων).Εις το γραφείο τον θήτευσε και τον διαδέχθηκε ο Θ. Κλαψόπουλος ο μετέπειτα Δήμαρχος Βόλου.

Ο Μίμης ήταν γιός του Αλκιβιάδη Ζυγαλάκη, σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για ένα διάστημα εργάσθηκε ως Χημικός και κατόπιν διακρίθηκε ως Καθηγητής, όπου είχε ευδόκιμη θητεία και έφθασε στο Βαθμό του Λυκειάρχη. Διεκρίνετο δια την αριστοκρατική του καταγωγή, την καλοσύνη και την αξιοπρεπή συμπεριφορά του.

Ο Γιάννης Χατζάκος, ήταν εξάδελφος του Μίμη Ζυγαλάκη, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών , ασκούσε το επάγγελμα του Δικηγόρου, κατόπιν πέτυχε στις εξετάσεις και ακολούθησε τον Εισαγγελικό κλάδο, όπου είχε μια επιτυχή σταδιοδρομία, φθάνοντας στο βαθμό του Εισαγγελέα Εφετών στη Λάρισα. Τον χαρακτήριζε το ήθος, η ειλικρίνεια, ακεραιότητα και η απλότητα, συναντιόμασταν τακτικά και τα λέγαμε.

Η μνήμη μου πηγαίνει στα νεανικά μας χρόνια, στις σχέσεις μας με τους αγαπητούς μου φίλους, Μίμη και Γιάννη. Η οικογένεια του Αλκιβιάδη Ζυγαλάκη θεωρείτο από τις πιο διακεκριμένες του, η δε σύζυγος ήταν πλούσια Πηλιορείτισσα με μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα και προβολή.

Στο εξαιρετικό σπίτι του Μίμη, που είχε και μια αδελφή τη Λένα, γινόντουσαν λόγω οικονομικής ευχέρειας, τακτικά νυχτερινά πάρτι, όπου εκαλούντο οι πιο εκλεκτοί νέοι και νέες καλών οικογενειών και έτσι γινόντουσαν γνωριμίες και δημιουργούνταν φλερτ. Ο Μίμης ωραίος ήταν τότε , περιζήτητος νέος και τον εποφθαλμιούσαν πολλές κοπέλες, αλλά αυτός ήθελε μια όμορφη άγνωστη κοπέλα τη Τάνια. Παρ΄ όλες τις προσπάθειες της αδελφής του Λένας, αυτό το φλερτ δεν ευδοκίμησε και είχε στενοχωρήσει πολύ τον Μίμη .

Σε αυτά τα πάρτι μετείχε ο εξάδελφος Γιάννης Χατζάκος , χόρευε πολύ, του άρεσε πολύ ο χορός. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια που γίνονταν στο παραλιακό Flocafe κάτι λάτιν βραδιές, έβλεπα το Γιάννη να χορεύει Τάγκο και τότε θυμόμασταν τα νεανικά μας χρόνια.

Με όλες αυτές τις σκέψεις αγαπητοί παιδικοί μου φίλοι θα σας θυμάμαι πάντα ζωντανούς, ευχόμενος στους δικού σας συγγενείς υγεία για να σας θυμούνται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου