ΤΟΠΙΚΑ

Ασκηση στα μονοπάτια των Κενταύρων για τους μαθητές του 1ου Ολοήμερου Πορταριάς

ασκηση-στα-μονοπάτια-των-κενταύρων-γι-743801

Στο μαγικό βουνό των Κενταύρων μέσα στη φύση, οι μαθητές του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς «Ν. Τσοποτός» γιόρτασαν την 5η πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018.

Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες του σεβασμού, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ισότητας, της συνεργασίας, της ομαδικότητας και πολλών άλλων ακόμα.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορα αθλήματα, να παίξουν, να συνεργαστούν, να βάλουν κανόνες, να βάλουν στόχους και να τους ξεπεράσουν. Το υπέροχο φυσικό τοπίο της Πορταριάς τους έδωσε ενέργεια και η δυνατότητα χρησιμοποίησης επιπλέον και του κλειστού υπερσύγχρονου γυμναστηρίου Πορταριάς – Μακρινίτσας συντέλεσε, ώστε να απολαύσουν οι μαθητές την 5η πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Όλα έγιναν υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Φυσικής Αγωγής του σχολείου Σπύρου Γάτου, παγκόσμιου πρωταθλητή στην κωπηλασία.

Εν κατακλείδι, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου, οι μαθητές «έκαναν πράξη τη φράση του Πιερ Κουμπερντέν πράξη «Citius, Altius, Fortius» , «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά… όχι όμως μονοδιάστατα». Δηλαδή, πιο γρήγορα στο τρέξιμο αλλά και πιο γρήγορα στη λήψη αποφάσεων, πιο ψηλά στο άλμα εις ύψος αλλά και πιο ψηλά στον καθορισμό του επόμενου στόχου, πιο δυνατά στο χτύπημα της μπάλας αλλά και πιο δυνατά στην κατάθεση ψυχικών δυνάμεων όταν αυτό χρειαστεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου