ΤΟΠΙΚΑ

Επίτιμος διδάκτορας του Π.Θ. αναγορεύτηκε ο Αριστείδης Ρωμανός

επίτιμος-διδάκτορας-του-π-θ-αναγορεύτ-744338

Το άνοιγμα της αυλαίας των εργασιών του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έγινε με την αναγόρευση του αρχιτέκτονα –πολεοδόμου, κ. Αριστείδη Ρωμανού σε επίτιμος διδάκτορα του ΤΜΧΠΠΑ του Π.Θ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος, Αριστείδη Σαπουνάκη, «ο κ. Ρωμανός είναι μια σημαντική προσωπικότητα στη χώρα μας για θέματα αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας, πολιτιστικής κληρονομιάς και αστικής ανάπτυξης. Αποφασίσαμε να τιμήσουμε τον κ. Ρωμανό για το πλούσιο έργο του, τη μεγάλη συμβολή του στην αστική ανάπτυξη της χώρας με ιδιαίτερη ευαισθησία, γνώσεις, ακαδημαϊκή καριέρα και θέσεις ευθύνης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα».

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά γιατί μου γίνεται μια μεγάλη τιμή. Είχα καιρό να ξαναβρεθώ στους κόλπους τους πανεπιστημιακούς και ενώ είχα ξεκινήσει με μια καριέρα διδασκαλίας στο Λονδίνο από νωρίς την άφησα και ασχολήθηκα με την μαχόμενη πολεοδομία. Τώρα ξαναβρίσκω το γνώριμο και θερμό πανεπιστημιακό περιβάλλον, ιδίως αυτό εδώ του Π.Θ. και του τμήματος στο οποίο είχα την ευχαρίστηση να διδάξω ένα μικρό διάστημα και να κάνω πολλούς καλούς φίλους», είπε από την πλευρά του ο κ. Ρωμανός.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που γίνεται στο τμήμα, κάτι που φαίνεται όπως τόνισε από τους αποφοίτους του. «Εδώ και αρκετά χρόνια έχω συνεργαστεί με αποφοίτους του τμήματος, τους βρήκα πολύ καταρτισμένους, προσαρμοσμένους στην αλλαγή και γενικώς έτοιμους επαγγελματίες πολύ καλούς».

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισε ο πρύτανης του Π.Θ., Ζήσης Μαμούρης, ο οποίος εξήρε τους καθηγητές που «σε καταστάσεις κρίσιμες και σε αντίξοες συνθήκες επιχειρώντας να επιτελέσουν τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα μπορούν να διοργανώνουν συνέδρια υψηλού επιπέδου που έρχονται να απαντήσουν στο απόλυτο ζητούμενο για την χώρα που είναι η ανάπτυξη σε κάθε επίπεδο».

Απόφοιτος του ΤΜΧΠΠΑ διαπρέπει

ως επίκουρος καθηγητής στην Αγγλία

Στον Βόλο όπου σπούδασε επέστρεψε για λίγες ημέρες για τις ανάγκες του συνεδρίου, ένας παλιός απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Π.Θ.

Πρόκειται για τον Μανώλη Τρανό που σήμερα εργάζεται ως επίκουρος καθηγητής ανθρωπογεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ.

«Ζω εδώ και 13 χρόνια στο εξωτερικό, καθώς έφυγα αμέσως μόλις ολοκλήρωσα τις σπουδές μου. Νομίζω ότι ήμουν πολύ τυχερός γιατί τα εφόδια που είχα πάρει από εδώ ήταν πολύ σημαντικά και μου επέτρεψαν να χτίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Δεν είναι εύκολη διαδικασία αλλά παράλληλα είναι μία πορεία που επιβραβεύεται», δήλωσε, αναγνωρίζοντας ότι στην Αγγλία υπάρχουν καλύτερες υποδομές και ότι το ερευνητικό περιβάλλον υπερέχει. Το ερευνητικό αντικείμενο με το οποίο ασχολείται αφορά στην ψηφιακή οικονομία και όπως σχολίασε η Ελλάδα είναι ουραγός σε αυτόν τον τομέα σε επίπεδο Ευρώπης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου