ΤΟΠΙΚΑ

Νίκησε και ελπίζει ο Ολυμπιακός

νίκησε-και-ελπίζει-ο-ολυμπιακός-851206

Νίκη μεγάλης σημασίας πέτυχε την Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου επί του Πιερικού και βλέπει τώρα με άλλο μάτι την πρωτιά στον Νότιο όμιλο. Οι ερυθρόλευκοι για την 30η αγωνιστική πήραν την νίκη με ένα τέρμα του Βραζιλιάνου Μασάντο στο 56ο λεπτό, ο οποίος είχε σκοράρει και στο ματς του α γύρου στην Κατερίνη και πλέον βρίσκονται σε απόσταση δύο βαθμών από τον Πιερικό που παραμένει πρώτος, ενώ ακολουθεί με διαφορά δύο βαθμών ο Θερμαϊκός και τεσσάρων η Λαμία. Πέρα από την βαθμολογική συγκομιδή σημαντικό ρόλο παίζει και η ανάταση της ψυχολογίας των ερυθρολεύκων, που πλέον βλέπουν με καλύτερο μάτι ακόμη και την πρώτη θέση.
Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην ικανοποίησαν με την αγωνιστική τους παρουσία, μιας και οι φάσεις που έγιναν ήταν λιγοστές, ευχαρίστησαν όμως τον κόσμο με την νίκη. Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως οι ερυθρόλευκοι είχαν δώσει ματς και την Πέμπτη με τον ΠΑΟΝΕ. Αγώνας που σίγουρα επηρέασε και σωματικά τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Σταματίου. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε πως σε τέτοια παιχνίδια-ντέρμπι το θέαμα πηγαίνει περίπατο και αυτό που κοιτάζουν οι προπονητές είναι πώς η ομάδα τους να κερδίσει με κάθε μέσον είτε με μαζική άμυνα στα τελευταία λεπτά είτε με καθυστερήσεις, όπως έγινε από την πλευρά των παικτών του Πιερικού στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.
Η συνέχεια
Για τους ερυθρόλευκους η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο δύσκολη με δύο συνεχόμενες εκτός έδρας αγωνιστικές κόντρα σε Ανδρούτσο Γραβιάς για την 31η αγωνιστική και Καβάλα για την 32η. Από την επόμενη αγωνιστική θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Μασάδο που θα εκτίσει και την δεύτερη αγωνιστική της ποινής του αφού είχε συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες. Όσον αφορά στον νεαρό Βαγγέλη Διαμάντη θα απουσιάσει ως το τέλος της σεζόν, αφού τραυματίστηκε σοβαρά στον αριστερό αγκώνα κατά την διάρκεια του προχθεσινού αγώνα, ενώ προβλήματα τραυματισμού αντιμετωπίζουν και οι Μπουντούρης-Τσάγγαρης που αποχώρησαν επίσης πριν από την ολοκλήρωση του 90λεπτου.
Πιο ουσιαστικός ο Ολυμπιακός
Χαμηλούς τόνους παρά τη μεγάλη νίκη κράτησε ο Κώστας Σταματίου μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου. «Νικήσαμε γιατί είχαμε ουσία», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή των «ερυθρόλευκων», όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή επιτυχία της ομάδας, για να συμπληρώσει: «Δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί. Κερδίσαμε μία μάχη, αλλά χρειάζεται προσοχή και στα παιχνίδια που απομένουν, γιατί κρύβουν παγίδες για τον Ολυμπιακό. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί έπαιξαν έξυπνα απέναντι σ’ ένα δύσκολο αντίπαλο που κάνει πρωταθλητισμό, ενώ μεγάλη ήταν και η συμβολή του κόσμου. Οι φίλαθλοι μας στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, με την εικόνα στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Πιερικού να αποτελεί μία ωραία παρένθεση στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ
1 – 0
ΣΚΟΡΕΡ:(56’ Μασάδο)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:Πακάλτσης, Ακπαρίδης-Θ. Κυπαρίσσης, Νοβακόφσκι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γλύκος, Αγγελόπουλος, Πέτρου, Φλώρος, Σαρρής, Πακάλτσης, Βεργώνης,
Μπουντούρης(93’ Χατζής), Τσάγγαρης(83’ Γεωργιάδης ), Διαμάντης(55’λ.τρ. Ακπαρίδης), Μασάδο
ΠΙΕΡΙΚΟΣ:Παπαδημητρίου, Τασίδης, Αποστολίδης, Πάεζ(49’ Νταντάμης),Χατζηζήσης, Δεμιρτζόγλου(77’ Π. Κυπαρίσσης), Τροϊρης, Μακρής, Θ. Κυπαρίσσης, Νοβακόφσκι, Μάρτινς(57’ Καλαμπάκας)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου