ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού με Πάγκαλο για Μεσογειακούς

ραντεβού-με-πάγκαλο-για-μεσογειακούς-459843

Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 στο Βόλο και τη Λάρισα, ζητεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με επιστολή που απέστειλε χθες.

Σε επικοινωνία, στο μεταξύ, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, ο κ. Αγοραστός του ζήτησε, μεταφέροντας το αποτέλεσμα της σύσκεψης την περασμένη Δευτέρα στο Δημαρχείο Βόλου, να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με θέμα τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013. Ο κ. Πάγκαλος απάντησε ότι θα οριστικοποιήσει τη συνάντηση τις επόμενες ημέρες, φροντίζοντας για τη συμμετοχή των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Πολιτικού και Τουρισμού Π. Γερουλάνου.

Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, μεταφέροντας τις θέσεις από τη σύσκεψη με βουλευτές και τους Δημάρχους Βόλου και Λαρισαίων, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Τυχόν αφαίρεση των Αγώνων με ανάλογη τελική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη για την περιοχή αλλά και την χώρα.

– Το να απολέσει η Ελλάδα μια διεθνή αθλητική διοργάνωση η οποία κατ’ εξοχήν μάλιστα θα φέρει το μήνυμα της φιλίας και συνεργασίας όλων των λαών της Μεσογείου είναι εξέλιξη που θα αποτελεί διαχρονικό στίγμα για το κύρος της χώρας του Ολυμπιακού πνεύματος και ιδεώδους.

- Το να χάσει η Θεσσαλία τη μοναδική αυτή ευκαιρία παγκόσμιας προβολής με την οργάνωση των αγώνων που όπως έχουμε δεσμευθεί θα έχουν κύριο μήνυμα αυτό της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάδειξης του πολύτιμου αγροτοδιατροφικού τομέα της Ελλάδας θα είναι μια ανεπίτρεπτη οπισθοδρόμηση.

- Το να ακυρωθούν καίριας σημασίας έργα υποδομής των δύο πόλεων οι οποίες βρήκαν μετά από πολλές δεκαετίες κοινό βήμα προγραμματισμού και συνεργασίας με πολλαπλασιαστικές αναπτυξιακές συνέργιες και συνέπειες θα είναι απώλεια μη αναπληρώσιμη σε όρους Τοπικού αλλά και Εθνικού Προϊόντος επί πολλά έτη».

Ο κ. Αγοραστός μεταφέρει το αίτημα του Βόλου και της Λάρισας να απευθυνθεί ο Πρωθυπουργός άμεσα στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων με επιστολή του, με την οποία να παρέχεται η διαβεβαίωση ότι η Ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 και εγγυάται την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών.

Εκτακτη συνεδρίαση αύριο

Στο μεταξύ, την πρόσκληση για την αυριανή ειδική έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους Μεσογειακούς Αγώνες διένειμε ο πρόεδρος του Σώματος.

Η συνεδρίαση, κοινή με τα Δημοτικά Συμβούλια Βόλου και Λάρισας και διευρυμένη με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε. Βόλου στις 12 το μεσημέρι.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου