Μικροβιολογικές χωρίς γιατρό!

μικροβιολογικές-χωρίς-γιατρό-851206

Μήνες έχουν να δουν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού ακτινολόγο, ο οποίος μεταφέρθηκε το καλοκαίρι του 2010 στο Νοσοκομείο Βόλου εξαιτίας ελλείψεων. Επιπλέον το μεγαλύτερο Κέντρο Υγείας της Μαγνησίας έχει ξεμείνει και από μικροβιολόγο, ο οποίος παραιτήθηκε, και τις εξετάσεις τις πραγματοποιούν οι παρασκευάστριες.
 
Αντιμέτωποι με τις ελλείψεις βρίσκονται και οι κάτοικοι του Αλμυρού αλλά και των γύρω περιοχών που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας.
Η έλλειψη ακτινολόγου είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας, όπως σημείωσε ο Διευθυντής του κ. Παναγιώτης Θεολόγης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κέντρο Υγείας επισκεπτόταν μία φορά την εβδομάδα ένας ακτινολόγος, ο οποίος πραγματοποιούσε ακτινογραφίες αλλά κυρίως υπερήχους.
Από το καλοκαίρι όμως οι επισκέψεις του κόπηκαν. Ο λόγος είναι οι ελλείψεις που παρατηρούνται στο Νοσοκομείο Βόλου κι έπρεπε ο εν λόγω ακτινολόγος να βοηθήσει στον αυξημένο όγκο εργασίας.
Όμως από τότε το Κ.Υ. Αλμυρού είναι ακάλυπτο. Αυτό σημαίνει πως οι ακτινογραφίες γίνονται από νοσηλευτές και δίδονται στους γιατρούς για τη διάγνωση, ενώ όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε υπέρηχο είτε πρέπει να επισκεφθούν ιδιώτη γιατρό είτε να μεταβούν στο Νοσοκομείο Βόλου.
Ωστόσο οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού δεν τελειώνουν εδώ. Από τις 16 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας δεν υπάρχει μικροβιολόγος. Ο γιατρός παραιτήθηκε και ακόμη η θέση του είναι κενή, καθώς κανείς δεν έχει διοριστεί.
Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι οι δύο παρασκευάστριες που έχουν απομείνει, καθώς η τρίτη έχει μεταφερθεί κι αυτή στο Νοσοκομείο Βόλου, να υλοποιούν μικροβιολογικές εξετάσεις, αυτές όμως που τα αποτελέσματά τους μπορούν να προκύψουν από τον αναλυτή.
«Οι παρασκευάστριες κάνουν γενική αίματος, εξετάσεις για την ουρία και τα δείγματα τα βάζουν στον αναλυτή. Γενικές εξετάσεις ούρων όμως δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς μικροβιολόγο», επεσήμανε ο Διευθυντής του Κ.Υ.
Πολλοί δημότες του Αλμυρού παραπονέθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν 50 και 70 ευρώ για εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας και αυτές να διενεργούνται από άτομα που δεν επιτρέπεται.
Το ερώτημα αυτό μεταφέρθηκε και στον Διευθυντή του Κ.Υ., ο οποίος σημείωσε πως ελλείψει προσωπικού και κυρίως μικροβιολόγου είναι ο μόνος τρόπος για να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να γίνονται ορισμένες εξετάσεις.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου