ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κατήγγειλε κλοπή εκκλησιαστικών βιβλίων και βρέθηκε κατηγορούμενη

κατήγγειλε-κλοπή-εκκλησιαστικών-βιβ-745207

Μία περίεργη υπόθεση με την κλοπή αγνώστου αριθμού εκκλησιαστικών βιβλίων, πιθανότατα αξίας, από ιδιωτικό εκκλησάκι στην Σκόπελο, απασχόλησε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Κατηγορούμενη μία 71χρονη σήμερα γυναίκα η οποία υποστηρίζει ότι το εκκλησάκι ανήκει στην οικογένειά της και βρίσκεται στο προαύλιο του σπιτιού της στη Σκόπελο.

Η 71χρονη είχε προχωρήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 σε εργασίες συντήρησης στο τέμπλο της μικρής εκκλησίας. Για το σκοπό αυτό είχε προσλάβει ειδικούς τεχνίτες.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και η ίδια διαπίστωσε δύο μήνες μετά, τον Νοέμβριο του 2014, από ειδική προθήκη στο εκκλησάκι έλειπαν εκκλησιαστικά βιβλία. Τα βιβλία όπως είχε καταγγείλει τότε στις αστυνομικές αρχές είχαν κλαπεί και στη θέση τους, ο δράστης ή οι δράστες είχαν αφήσει άλλα για να μην φαίνεται κενή η προθήκη και κινεί τις υποψίες.

Στόχος έγινε ο τεχνίτης που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για ψευδή καταμήνυση εναντίον της 71χρονης και για συκοφαντική δυσφήμιση. Όπως δήλωσε ο τεχνίτης δεν είχε ιδέα για τα βιβλία που δήλωσε η 71χρονη ότι εκλάπησαν. «Πήγα για εργασίες συντήρησης και ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενος για κλοπή», υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 71χρονη για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση και της επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου