ΤΟΠΙΚΑ

Εκτεθειμένος ο Ματθαίος Δραμητινός

εκτεθειμένος-ο-ματθαίος-δραμητινός-745321

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ξεσκεπάζει με ντοκουμέντα την προσπάθειά του να «θάψει» εξετάσεις γύρω από ύποπτα για τον ιό του Δυτικού Νείλου περιστατικά – Σκοπιμότητες που εγκυμονούν κινδύνους ή αδυναμία διοίκησης;

Εκθετος και υπόλογος έναντι των κατοίκων της Μαγνησίας, των πολιτικών του προϊσταμένων και κάθε αρμόδιας αρχής, καθίσταται –με αδιάψευστα πλέον ντοκουμέντα- ο διοικητής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός για το βαρύτατο ψέμα που επεφύλασσε στους πολίτες σχετικά με ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για τη δημόσια υγεία!

Της Βάσως Σαμακοβλή

Στάθηκε με ψεύδη, εντελώς ανάξια του ρόλου που έχει κληθεί να επιτελέσει, σε ένα θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Υγείας, των αρμόδιων υπηρεσιών υγείας και σύσσωμης της ιατρικής κοινότητας: τον ιό του Δυτικού Νείλου!

Παραπλάνησε τους πολίτες, θέτοντας φραγμό στην ολοκληρωμένη ενημέρωσή τους, την ώρα που οι καθ’ ύλην αρμόδιοι πολιτικοί και θεσμικοί υγειονομικοί φορείς τηρούν πλήρη διαφάνεια γύρω από τις εξελίξεις για τον ιό του Δυτικού Νείλου, με δεδομένο ότι η γνώση της πραγματικής εικόνας μπορεί να επιφέρει την πρόληψη και κατά συνέπεια τον περιορισμό των επιπτώσεων του ιού.

Η προσπάθειά του να ρίξει στάχτη στα μάτια των κατοίκων της Μαγνησίας, επιχειρώντας με πρωτοφανή και ενδεχομένως επικίνδυνο τρόπο τον αποπροσανατολισμό τους, προκάλεσε από την πρώτη στιγμή σοβαρά ερωτήματα για τυχόν σκοπιμότητες που εξυπηρετεί από μια καίρια δημόσια διοικητική θέση.

Το σύντομο ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Σε πρωτοσέλιδό του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις 21/9 δημοσίευσε τις αδιαμφισβήτητες και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες (όπως άλλωστε πράττει καθημερινά και αδιάλειπτα) για αποστολή σε διαπιστευμένα εργαστήρια δειγμάτων αίματος έξι ασθενών, οι οποίοι τις προηγούμενες εβδομάδες νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου με συμπτωματολογία ύποπτη για προσβολή από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Το ρεπορτάζ κατέγραφε με απόλυτη σαφήνεια ότι επρόκειτο για έξι ύποπτα περιστατικά και όχι για διαπιστωμένα κρούσματα.

Το ρεπορτάζ ενημέρωνε για τις άκρως ενδεδειγμένες ενέργειες γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, με βάση τις σαφείς κατευθύνσεις του ΚΕΕΛΠΟ.

Μέχρι νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Δραμητινός, με μία επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα, επιστρέφοντας την κοινή γνώμη στο σκοτάδι… Αν και παραδεχόμενος σε μετέπειτα ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι «όφειλε να ενημερώσει την κοινή γνώμη εξαιτίας της ανησυχίας και των εκατομμυρίων τηλεφωνημάτων» που δέχθηκε μετά το δημοσίευμα, φαίνεται ότι τελικά επέλεξε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, πιθανότατα μπροστά σε προσωπικά και κοντόφθαλμα παιχνίδια σκοπιμότητας, που δίχως ενδοιασμό παίζει με ΜΜΕ και πολιτικούς του φίλους.

Η διάψευση γεμάτη ψεύδη και συκοφαντία

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μ. Δραμητινός, στην οποία χρησιμοποίησε και τον συκοφαντικό χαρακτηρισμό για την εφημερίδα περί «διασποράς ανακριβών ειδήσεων», ανέφερε τα εξής:

«Υστερα από το δημοσίευμα στις 21-9-2018 της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» με τίτλο «Εξι ύποπτα κρούσματα στο Βόλο», και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά μέσα στο δημοσίευμα «την προηγούμενη εβδομάδα εστάλησαν από το Νοσοκομείου Βόλου, τρία δείγματα αίματος ασθενών και πριν δύο μέρες εστάλησαν άλλα τρία δείγματα αίματος ασθενών για ταυτοποίηση του ιού» και επειδή θεωρούμε το δημοσίευμα διασπορά ανακριβών ειδήσεων, σας γνωστοποιούμε ότι από τα Παθολογικά Τμήματα και τη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου μας, δεν εστάλησαν το τελευταίο τρίμηνο δείγματα αίματος νοσηλευόμενων ασθενών για ταυτοποίηση του ιού του Δυτικού Νείλου».

Το παραπεμπτικό από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, με το οποίο στις 11/7 ζητείται μεταξύ άλλων να γίνει ταυτοποίηση του δείγματος αίματος ασθενή  για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Το παραπεμπτικό από την Παθολογική Κλινική του Αχιλλοπουλείου, με το οποίο στις 13/9 ζητείται μεταξύ άλλων να γίνει εξέταση δείγματος αίματος από ασθενή  για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Το ψέμα ξεσκεπάζεται…

Με την απόλυτη πεποίθηση για τις αδιαμφισβήτητες πληροφορίες που δημοσιεύσαμε, καλέσαμε τον κ. διοικητή να παραμείνει συντονισμένος…, συνεχίζοντας τη δημοσιογραφική έρευνα, καθώς μας προκάλεσε να αποδείξουμε την αλήθεια!

Το βαρύτατο ατόπημα του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου να εκμεταλλευτεί τη θέση του και να διασπείρει ψεύδη στους πολίτες, εξ ονόματος των οποίων και της προστασίας της υγείας τους λαμβάνει για το αξίωμά του δημόσιο χρήμα, σήμερα ξεσκεπάζεται με ντοκουμέντα.

Από το Νοσοκομείο Βόλου έφυγαν προς ανάλυση και με την υποψία προσβολής από τον ιό του Δυτικού Νείλου, λόγω των συμπτωμάτων που εμφάνισαν, τα δείγματα αίματος έξι ασθενών. Επαναλαμβάνουμε προς κάθε αδαή της φυλλάδας με μηδενική κυκλοφορία και μηδενική αξιοπιστία που έχει κάνει βρώμικη σημαία της τα «fake news», ότι μιλούσαμε για ύποπτα κρούσματα και όχι για κρούσματα.

Σήμερα, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αποκαλύπτει, ενδεικτικά, με δύο έγγραφα το μέγα ψέμα. Εξετάσεις για τον ιό του Δυτικού Νείλου εστάλησαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 11/7/2018 και από την Β’ Παθολογική στις 13/9/2018! Μία από τις ημερομηνίες δίπλα στη μύτη… του διοικητή του Αχιλλοπούλειου.

Σειρά σοβαρών ερωτημάτων

Μετά τα αδιάψευστα πλέον ντοκουμέντα, τα ερωτήματα που ενισχύονται είναι τα εξής:

  1. Ποιος τελικά διασπείρει ψευδείς πληροφορίες;
  2. Τι λόγο είχε ο διοικητής ενός δημόσιου Νοσοκομείου να σπεύσει σε διάψευση ενός δημοσιεύματος με πραγματικά και αληθή στοιχεία;
  3. Για ποιον λόγο άραγε θίχτηκε από ένα δημοσίευμα, το οποίο κατέγραφε ενδεδειγμένες ιατρικές ενέργειες, θέτοντας με την απάντησή του εν αμφιβόλω ακόμη και την επιστημονική επάρκεια των γιατρών του Νοσοκομείου που διοικεί;
  4. Συνάδει άραγε η συμπεριφορά με τον ρόλο που καλείται να επιτελέσει έναντι της δημόσιας υγείας και της προάσπισης αυτής;
  5. Πόσο απίθανο είναι να επιλέξει και σε άλλες περιπτώσεις να κρατά στο «σκότος» τους πολίτες για σοβαρά ζητήματα υγείας, για ιδεοληπτικούς ή άλλους δικούς του προσωπικούς λόγους;
  6. Υπάρχει περίπτωση να είναι παραπληροφορημένος; Αν ναι, μήπως πρόκειται για διοίκηση με κενά, που ίσως εγκυμονεί κινδύνους;
  7. Μήπως κρίνεται αναγκαία πλέον η παρέμβαση της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας απέναντι σε πρακτικές αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, αλλά και ενάντια σε μη επαγγελματίες δημοσιογράφους, που πλήττουν με τίτλους τους τη δημοσιογραφική έρευνα επαγγελματιών δημοσιογράφων; Θα συνεχίσουν αβασάνιστα άραγε οι τελευταίοι να υψώνουν, δουλεύοντας από τα γραφεία τους, τη σημαία των «fake news», κάνοντας τα «δημοσιογραφικά τσιράκια» του διοικητή, τρώγοντας αμάσητη τροφή και χωρίς να ερευνήσουν ως οφείλουν τα στοιχεία που τους πετούν;

Υ.Γ. Και επειδή ήθελε ο διοικητής να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν τον άφησε, του θυμίζουμε το σλόγκαν που χρησιμοποίησε για τη συγκριμένη υπόθεση στη σελίδα του στο facebook: «Με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε με «ψιθύρους»… Προσοχή…».

Και εμείς λέμε κύριε Δραμητινέ: «Με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε με ψέματα. Ειδικά δε, όταν την διοικούμε… Μεγάλη προσοχή…».

Εν κατακλείδι, είναι η δημοσιογραφική έρευνα, ηλίθιοι…

Ανακοίνωση -απάντηση του Μ. Δραμητινού

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός, απαντώντας στο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναφέρει τα εξής:

“Για την έγκαιρη πληροφόρηση του κοινού Ν. Μαγνησίας.

  1. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό που να νοσεί ή να είναι ύποπτο για την νόσο του Δυτικού Νείλου στο Γ.Ν.Βόλου «Αχιλλοπούλειο».
  2. Δεν είναι ασυνήθιστο σαφώς στα πλαίσια διερεύνησης μιας άτυπης ιογενούς συνδρομής, οι ιατροί να ζητούν πλειάδα εξετάσεων για διάφορους ιούς μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο ιός του Δυτικού Νείλου, μια εξειδικευμένη εξέταση που γίνεται όχι στα δικά μας εργαστήρια αλλά σε εργαστήριο των Αθηνών.
  3. Σε συμφωνία λοιπόν με το προηγούμενο Δελτίο Τύπου, επαναλαμβάνουμε προς αποφυγή πανικού των συμπολιτών μας, ότι δεν υπήρξε περιστατικό ύποπτο με σοβαρή ένδειξη για την νόσο του Δυτικού Νείλου όπως επιβεβαιώνουν και οι υπεύθυνοι ιατροί των Τμημάτων.
  4. Βεβαίως η Ιατρική Υπηρεσία υποχρεούται να ενημερώνει την Διοίκηση για επιβεβαιωμένο κρούσμα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο το ενδιαφέρον της Διοίκησης υπάρχει και για τα ύποπτα περιστατικά.

Εν κατακλείδι, δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα απόκρυψης στοιχείων και παραπλάνησης των πολιτών διότι ο ρόλος της Διοίκησης είναι να φιλτράρει, να ενημερώνει έγκαιρα ώστε να προστατεύει τους πολίτες από άσκοπο πανικό και παράλληλα να μην παρεμβαίνει στο ιατρικό έργο”.

Aνακοίνωση της Ένωσης Ιατρών

Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, που υπογράφεται από τον πρόεδρο Παύλο Μαλινδρέτο και τον Γενικό Γραμματέα Ηλία Καραμέτο αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση εγγράφων του Νοσοκομείου Βόλου όπου παραγγέλλονται εργαστηριακές εξετάσεις για ασθενείς του Νοσοκομείου και όπου αναγιγνώσκονται ευκρινώς τα ονόματα των παραγγελλόντων τις εξετάσεις ιατρών, καθώς και άλλα ευαίσθητα δεδομένα, η ΕΙΝΚΥΜ διερωτάται:

  1. Πως είναι δυνατό επίσημο έγγραφο του Νοσοκομείου με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασθενών να βρίσκεται στη διάθεση οποιασδήποτε εφημερίδας;
  2. Πως είναι δυνατό να κοινοποιούνται χωρίς να ερωτηθούν, τα ονόματα και στοιχεία συναδέλφων ιατρών των οποίων το αμάρτημα ήταν ότι ζήτησαν ένα αναλυτικό εργαστηριακό έλεγχο για τους ασθενείς τους;
  3. Πως είναι δυνατόν βλέποντας παραπεμπτικά εξετάσεων και μόνο και χωρίς να γνωρίζει την κλινική εικόνα του ασθενούς, οποιοσδήποτε (είτε δημοσιογράφος, είτε ιατρός) να αποφασίζει για την πιθανότητα κρουσμάτων οποιασδήποτε νόσου;
  4. Μήπως για τα παραπάνω πολύ σοβαρά σημεία πρέπει να ενδιαφερθεί και να τα διερευνήσει η Εισαγγελία Βόλου;

Αναμένοντας για τις ανάλογες ενέργειες των αρμόδιων φορέων”.

Ν. Χαυτούρας: Όποιος εμποδίζει τη

δημοσιογραφική έρευνα έχει κάτι να κρύψει

Στην ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΜ απαντά ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και μέλος της σημερινής Διοίκησης κ. Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος παρεμβαίνοντας στο θέμα, σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει:

«Δυστυχώς ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ, από τις πρώτες κιόλας δημόσιες τοποθετήσεις του, επιβεβαιώνει τον ρόλο του εκπροσώπου Τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Αντί να αντιδράσει, να πιέσει δυναμικά και να γίνει «ενοχλητικός» στην Κυβέρνηση και τη Διοίκηση, για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, για την αποδυνάμωση της Ορθοπεδικής Κλινικής, για τις τεράστιες ουρές ασφαλισμένων στο γκισέ των ραντεβού για τα εξωτερικά ιατρεία, για την αδυναμία της Οφθαλμολογικής Κλινικής και άλλων νευραλγικών τμημάτων, προσπαθεί να θολώσει τα νερά. Οποιος βλέπει και καταγράφει την σκληρή πραγματικότητα στο Νοσοκομείο, είτε τον φιμώνει, είτε τον τρομοκρατεί, σε αγαστή πάντα συνεργασία με τη Διοίκηση. Εάν είναι ο Εισαγγελέας να παρέμβει, θα πρέπει να παρέμβει για τις τραγικές ελλείψεις και την υποστελέχωση σε προσωπικό. Η δημοσιογραφική έρευνα είναι επιβεβλημένη. Όποιος την εμποδίζει έχει κάτι να κρύψει.

Mε εκφοβισμούς και λασπολογία δεν φιμώνεται η αλήθεια. Δεν μπορούν τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας να σκεπαστούν, κάτω από το χαλί. Οι πραγματικοί συνδικαλιστές ορθώνουν ανάστημα και δεν συγκαλύπτουν διοικήσεις και κυβέρνηση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου