ΤΟΠΙΚΑ

Η αποπομπή Τσιτουρίδη

η-αποπομπή-τσιτουρίδη-851206

Μπορεί ο Σάββας Τσιτουρίδης να έφυγε, αλλά το σκάνδαλο των ομολόγων μένει. Είναι προφανές ότι πλέον έχει ανοίξει για τα καλά ο “ασκός του Αιόλου” και για άλλους υπουργούς με “εμπλεκόμενους συνεργάτες”. Ακόμα και στο Βόλο, εμείς που βρισκόμαστε μακριά από τη λήψη των καίριων αποφάσεων, ολοένα και περισσότεροι καθημερινά πληροφορούμαστε ότι η έκδοση ενός σύνθετου και δομημένου ομολόγου δεν είναι δυνατή χωρίς την άμεση εμπλοκή του υπουργείου Οικονομικών…
Οι εξελίξεις των γεγονότων έχουν πάρει πλέον μορφή χιονοστιβάδας για την κυβέρνηση. Η απογοήτευση στους φίλους και στους οπαδούς της αφήνουν τη βαριά σκιά και την οσμή της μεγαλύτερης λεηλασίας που έγινε ποτέ στα ασφαλιστικά ταμεία. Η προσπάθεια συμψηφισμού με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου δεν πείθει ακόμη και τους… μουτζαχεντίν του γαλάζιου στρατοπέδου.
Η εικόνα του Πρωθυπουργού έχει πληγεί καίρια. Για πρώτη φορά φαίνεται να μην πείθει το σύνθημά του περί μηδενικής ανοχής. Ενδεικτικό της αγωνίας που διακατέχει τους φίλα προς την κυβέρνηση φίλους και οπαδούς, αποτυπώνονται και σε άρθρο που δημοσίευσε προχθές πρώην τοπικός βουλευτής σε τοπική εφημερίδα, όπου επισημαίνει, εκτός των άλλων, με αφορμή την εμπλοκή του στενού συνεργάτη του αποπεμφθέντος υπουργού: “Τόσο μεγάλη ένδεια στελεχών υπάρχει στη Ν.Δ; Τόσο αδύναμο πάγκο διαθέτει ο κ. Καραμανλής;”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου