ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός εξισωτικής αποζημίωσης πολλές περιοχές της Μαγνησίας

εκτός-εξισωτικής-αποζημίωσης-πολλές-745750

Αποκλείονται από το πρόγραμμα εξισωτικής αποζημίωσης πολλές περιοχές του Νομού Μαγνησίας. Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη παρενέβη και απέστειλε επιστολή στον υπουργό ζητώντας επανεξέταση των κριτηρίων για την οριοθέτηση των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα.

«Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία και τον προβληματισμό που επικρατεί σε αγρότες και κτηνοτρόφους πολλών περιοχών του Νομού Μαγνησίας, εξαιτίας του νέου προγράμματος Εξισωτικής Αποζημίωσης, από το οποίο εξαιρούνται οι Τοπικές Κοινότητες Στεφανοβικείου και Ριζομύλου της Δημοτικής Ενότητας Κάρλας, η Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου της Δημοτικής Ενότητας Φερών του Δήμου Ρήγα Φεραίου και οι κάτωθι περιοχές του Δήμου Αλμυρού, Αλμυρός, Ανω Μαυρόλοφος, Αργιλοχώριον, Μαυρόλοφος, Παραλία Αλμυρού, Πέρδικα, Κορφαλάκιον και Κρόκιον», αναφέρει στην επιστολή της η κ. Κολυνδρίνη.

Η ίδια επισημαίνει ότι «αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι που λάμβαναν την εξισωτική αποζημίωση μένουν εκτός, οδηγούμενοι σε οικονομικό αδιέξοδο, σε μια εποχή που η κτηνοτροφία και η γεωργία αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης πλέον. Μια αποζημίωση απολύτως αναγκαία για την αντιστάθμιση του υψηλού κόστους παραγωγής των μειονεκτικών περιοχών».

Δεδομένου ότι η εξισωτική αποζημίωση παραμένει εξέχουσας σημασίας ενίσχυση για τη χώρα, η κ. αντιπεριφερειάρχης τονίζει ότι η διακοπή της καταβολής της εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους εγκατάλειψης των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα.

«Ζητούμε να επανεξετάσετε τα κριτήρια για την οριοθέτηση των περιοχών, με ειδικά μειονεκτήματα, όπως είναι οι παραπάνω περιοχές του Νομού μας που σας έχουμε περιγράψει», καταλήγει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου