ΤΟΠΙΚΑ

Δρακόντεια μέτρα για τον τελικό Κυπέλλου

δρακόντεια-μέτρα-για-τον-τελικό-κυπέλ-851206

Τα μέτρα που θα ισχύσουν στο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 6 το απόγευμα, εξετάσθηκαν σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας, σχετιζόμενα ιδίως με την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση, προσέλευση και αποχώρηση των φιλάθλων, τη διάθεση των εισιτηρίων και την εύρυθμη διεξαγωγή του τελικού.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υποστράτηγος κ. Χρήστος Φράγγος, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Γ.Α.Δ.Π. Θεσσαλίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Κιος, Δ/ντής Α.Δ.Μαγνησίας, οι Εκπρόσωποι Δ.Ε.Α.Β. κ.κ. Ζήσης Μπέλλος και Θωμάς Αδαλόγλου, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Βασίλης Γκαγκάτσης οι εκπρόσωποι της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός κ.κ. Ιωάννης Ζαβραδίνος και Αθανάσιος Δημάκας και οι εκπρόσωποι Π.Α.Ε. Λάρισα κ.κ. Νικόλαος Λυράκης και Μιχαήλ Ανδρέου.
Επιπλέον παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Ασημάκης Γκόλφης, ο πρόεδρος Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας κ. Αναστάσιος Μπατζιάκας, ο εκπρόσωπος της Α.Ε. «Ολυμπιακά Ακίνητα» κ. Ευάγγελος Περπερας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ιωάννης Χρόνης, Α΄ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης και οι διοικητές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας και Τροχαίας Βόλου, κ.κ. Ιωάννης Τόλιας, Νικόλαος Σκουμποτής και Γιώργος Καραΐσκος.
Μετά τη συζήτηση αποφασίσθηκαν τα εξής:
– Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός, θα λάβει εισιτήρια των κερκίδων της νότιας, νοτιοανατολικής και νοτιοδυτικής πλευράς του σταδίου, Σύνολο εισιτηρίων 7.500.
– Η Π.Α.Ε. Λάρισα, θα λάβει εισιτήρια της βόρειας, βορειοανατολικής και βορειοδυτικής πλευράς του Σταδίου. Σύνολο θέσεων 7.500.
– Θα παραμείνουν κενά για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας.
– 4.463 θέσεις θα χρησιμοποιηθούν από φιλάθλους της τοπικής κοινωνίας θέσεων
– Οι 913 θέσεις της δυτικής πλευράς (σκεπαστή κερκίδα θα χρησιμοποιηθούν από τους επισήμους και τους δημοσιογράφους.
– Να μην επιτραπεί η διάθεση από τις δύο Π.Α.Ε. εισιτηρίων σε συνδέσμους οργανωμένων φιλάθλων τους. Τα εισιτήρια να διατεθούν σε μεμονωμένα άτομα και όχι περισσότερα των δύο εισιτηρίων για το καθένα.
– Να επιτραπεί μετακίνηση φιλάθλων των δύο Π.Α.Ε. με μισθωμένα λεωφορεία εφόσον τις σχετικές εκδρομές προγραμματίσουν οι ίδιες οι Π.Α.Ε. οι οποίες σε κάθε λεωφορείο πρέπει να ορίσουν υπευθύνους, καθώς και υπεύθυνο εκπρόσωπό τους για όλη την μετακίνηση. Τα στοιχεία των λεωφορείων (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα και θέσεις), καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας των υπευθύνων με τα κινητά τηλέφωνά τους θα πρέπει να γνωστοποιηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας μέχρι την 10.00 το πρωί του ερχόμενης Παρασκευής.
– O εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός δήλωσε ότι, η δική του Π.Α.Ε. δεν προτίθεται να οργανώσει εκδρομή για την μεταφορά φιλάθλων της με λεωφορεία.
– Να μην επιτραπεί η μετακίνηση οργανωμένων φιλάθλων των δύο Π.Α.Ε. σιδηροδρομικά, γιατί από το είδος του μέσου και τον τρόπο που κινείται η Αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της μετακίνησης και επιστροφής, καθώς και την ασφάλεια των συρμών.
– Να μην επιτραπεί η προσέγγιση στο Στάδιο φιλάθλων χωρίς εισιτήρια του αγώνα. Ειδικά για τις οργανωμένες μετακινήσεις θα γίνεται, στα σημεία αναχώρησης, αστυνομικός έλεγχος και όσοι δεν κατέχουν εισιτήρια θα αποβιβάζονται.
– Να μην επιτραπεί η εισαγωγή στο Στάδιο και η ανάρτηση πανό με υβριστικό και αντεθνικό περιεχόμενο.
– Να μην επιτραπεί η είσοδος και η παραμονή στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια του Σταδίου προσώπων που δεν δικαιούνται ή δεν είναι εφοδιασμένα με ειδική καρτέλα της διοργανώτριας Αρχής.
– Οι θύρες του Σταδίου να ανοίξουν για την υποδοχή των θεατών στις 3 το μεσημέρι
– Να απαγορευτεί εντός του Σταδίου η διάθεση εμφιαλωμένων αναψυκτικών και εμφιαλωμένων νερών. Η πώληση αυτών να επιτραπεί μόνο μέσα σε πλαστικά κύπελλα.
– Να μην επιτραπεί η πρόσβαση οχημάτων προς το Στάδιο, από την Περιφερειακή οδό, την οδό Σταδίου και τις παράπλευρες οδούς. Να εξαιρεθούν μόνο όσοι κατέχουν κάρτα στάθμευσης στο πάρκινγκ του σταδίου, οι οποίοι να εισέλθουν από την οδό Δοξοπούλου – Σταδίου και αφού σταθμεύσουν να εισέλθουν στο Στάδιο από την εξωτερική στοά και το κλιμακοστάσιο της Β΄ πεζογέφυρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου