ΤΟΠΙΚΑ

Υπήρχαν καταγγελίες για κακοδιαχείριση στον ΟΛΒ

υπήρχαν-καταγγελίες-για-κακοδιαχείρ-746113

Σήμερα το Δ.Σ. του ΟΛΒ για την αντικατάσταση- Ανάκληση της απόφασης ζητά το Σωματείο Αυτοκινητιστών Φορτηγών

Καταγγελίες στο ΤΑΙΠΕΔ για κακοδιαχείριση από τη Δημόσια Αρχή Λιμένων φέρονται να κρύβονται πίσω από την καρατόμηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΒ Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου. Η απόφαση αποξήλωσης συνέχισε και χθες πέμπτη μέρα μετά την κοινοποίησής της να προκαλεί μεγάλο θόρυβο. Αθηναϊκές εφημερίδες μεγάλης εμβέλειας όπως η Καθημερινή ασχολήθηκαν με εκτενή ρεπορτάζ τους για το θέμα.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ καλείται σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι για συνεδρίαση προκειμένου να προχωρήσει σε ανασυγκρότηση μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που υπήρξαν στο λιμάνι, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την απόφαση βίαιης αντικατάστασης αυτή τη φορά από το Σωματείο Αυτοκινητιστών Ιδιοκτητών Φορτηγών.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ καλείται να τοποθετήσει νέο πρόεδρο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παντελή Σκάγιαννη και νέο διευθύνων σύμβουλο τον οικονομολόγο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Γιώργος Τοζίδης.

Για τη θέση του αντιπροέδρου, μετά την παραίτηση του Γιώργου Γίδαρη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καρατόμηση Σταυριδόπουλου, η αντικατάσταση εκτιμάται ότι θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο καθώς ο μέτοχος φέρεται να μην έχει αποφασίσει ακόμη.

Ο θόρυβος της καρατόμησης έφτασε μέχρι την Αθήνα

«Καταγγελίες για κακοδιαχείριση οδήγησαν στην αλλαγή διοίκησης του ΟΛΒ», αναφέρει σε τίτλο εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, που ασχολήθηκε με το θέμα.

«Οι καταγγελίες προήλθαν τόσο από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΒ όσο και από τη Δημόσια Αρχή Λιμένων. Η Δημόσια Αρχή Λιμένων, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου νωρίτερα φέτος, και συγκεκριμένα τον Απρίλιο, έθεσε θέμα για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τον ΟΛΒ σε υπόθεση υπογραφής δημοσίων συμβάσεων και ζήτησε τη διεξαγωγή ελέγχου.

Το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, αμέσως μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη καταγγελιών, ζήτησε τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου για τα πεπραγμένα της διοίκησης του ΟΛΒ. Ομως ο διαχειριστικός έλεγχος δεν ξεκίνησε, παρά την πάροδο τεσσάρων μηνών από το σχετικό αίτημα που υπέβαλε το ΤΑΙΠΕΔ, τον Μάιο», επισημαίνει το δημοσίευμα, ενώ μεταξύ άλλων προσθέτει ότι: «Ο απομακρυνθείς τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ φέρεται να αρνείται τυχόν ευθύνες της απελθούσας διοίκησης τόσο επί της ουσίας όσο και για την όποια καθυστέρηση του έλεγχου».

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών

«Θλίψη και συγχρόνως ανησυχία για την περαιτέρω λειτουργία του ΟΛΒ» προκαλεί στο Σωματείο Αυτοκινητιστών Φορτηγών η απόφαση της κυβέρνησης για την αιφνίδια καρατόμηση του προέδρου κ. Σταυριδόπουλου.

« Ολα αυτά τα χρόνια η συνεργασία μας με τον Δ.Σ. ήταν άψογη και χαρακτηρίζονταν από αλληλοκατανόηση και κοινές αγωνίες για την λειτουργία του λιμανιού . Ο Θρ. Σταυριδόπουλος , ένας άνθρωπος ικανότατος με προσόντα που χαρακτηρίζεται από εργατικότητα και συνέπεια, ένας άνθρωπος που επί των ημερών του ο ΟΛΒ γνώρισε αναπτυξιακή πορεία και μεγάλη κερδοφορία, μπήκε στο στόχαστρο των κυβερνώντων στο βωμό της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας», αναφέρει το Σωματείο. Ακόμη, τονίζει ότι «ζούμε στην εποχή που στελέχη της δημόσιας διοίκησης σαν τον κ. Σταυριδόπουλο είναι αδύνατον να επιτύχουν τους στόχους τους και τα οράματά τους για τους δημόσιους οργανισμούς , καθώς η εκποίηση αυτών είναι στο ‘’και 5’’. Θα πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους οι διοικούντες της χώρας ότι ορισμένοι άνθρωποι ΔΕΝ χειραγωγούνται, ΔΕΝ εκποιούν τις ηθικές τους αξίες και όπως εισέρχονται με τον ίδιο τρόπο εξέρχονται, με το κεφάλι ψηλά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο που υπογράφει ο πρόεδρο του Σωματείου Ζήσης Ντελόπουλος.

Οι αυτοκινητιστές φορτηγών καταδικάζουν την απόφαση της βίαιης αντικατάστασης και ζητούν την άμεση ανάκλησή της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου