ΤΟΠΙΚΑ

Μηχανοκίνητη πορεία για καλό σκοπό στον Βόλο

μηχανοκίνητη-πορεία-για-καλό-σκοπό-στ-746370

Περισσότερες από 150 vintage μηχανές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συγκεντρώνονται στον Βόλο την ερχόμενη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου σε μια μηχανοκίνητη πορεία για καλό σκοπό. Αναβάτες κλασικών μηχανών φορώντας τα κοστούμια τους θα… μαρσάρουν ενάντια στον καρκίνο του προστάτη και υπέρ της ψυχικής υγείας των ανδρών.

Το μοτοσικλετιστικό event που ξεκίνησε από την Αυστραλία το 2010 και σήμερα έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια διοργάνωση, που υλοποιείται σε 600 πόλεις 90 χωρών έρχεται για πρώτη φορά στον Βόλο και στόχος είναι να καθιερωθεί ως θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Το ξεχωριστό event ονομάζεται Distinguished Gentleman’s Ride και απευθύνεται στους αναβάτες των περίφημων κλασικών μηχανών. Πρόκειται για ένα κίνημα που δημιουργήθηκε μέσα από τη φωτογραφία του Don Draper στη σειρά «Mad Men», όπου ο πρωταγωνιστής οδηγεί μια κλασική μοτοσυκλέτα, φορώντας το καλύτερο κοστούμι του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της λέσχης Rider’s Club Hellas, Δημήτρη Κογκέλη, στην Ελλάδα, διάφορες πόλεις οργανώνουν αντίστοιχη βόλτα, όπως η Αθήνα, η Σαντορίνη, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Αρχαία Ολυμπία και φέτος και ο Βόλος.

Συμμετέχουν αναβάτες με vintage μηχανές, όπως vespa, Cafe Racer Scrambler κλπ, και συγκεντρώνουν χρήματα για έναν πολύ καλό σκοπό, ενάντια στον καρκίνο του προστάτη και υπέρ της ψυχικής υγείας των ανδρών.

Αναβάτες με κοστούμια

Το ραντεβού δίνεται στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι αναβάτες θα εμφανιστούν με τις μηχανές τους, φορώντας κοστούμια και στις 11:30 περίπου το πρωί θα συμμετέχουν σε μηχανοκίνητη πορεία από την Δημητριάδος μέχρι τον κυκλικό κόμβο Τελωνείου, στροφή στην Ιάσονος και κατάληξη στα Καλά Νερά, όπου θα γίνει πάρτι.

Η συμμετοχή στη μοτοπορεία θα είναι εντελώς δωρεάν με στόχο τη διάδοση του μηνύματος της εκστρατείας ενάντια στον Καρκίνο του Προστάτη. Οποιος θέλει να συνεισφέρει στον αγώνα θα μπορεί να επισκέπτεται τη σελίδα www.gentlemansride.com και είτε να κάνει δωρεά απευθείας στη διεθνή οργάνωση ή να κάνει χορηγία στον κάθε αναβάτη ξεχωριστά.

Ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει στο όνομά του ποσό 200 ευρώ και πάνω, επιβραβεύεται από τη οργάνωση με ένα μπλουζάκι (περισσότερες πληροφορίες στο DGR2018Volos).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου