ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου»

δεν-ανταποκρίνεται-στις-σύγχρονες-α-746509

Την εκτίμησή του ότι το κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες ενός σύγχρονου Δικαστηρίου, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πέππας, σε δηλώσεις του μετά από επιτόπια επίσκεψη.

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου δήλωσε, επίσης, ότι θα σταθεί αρωγός όλων των παραγόντων που προσπαθούν για να βρεθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα των Δικαστηρίων του Βόλου. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά, “η υποδομή του δικαστηρίου εδώ είναι φανερό ότι δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες ενός σύγχρονου Δικαστηρίου και πιστεύω ότι θα γίνουν προσπάθειες από όλους τους παράγοντες για να βρεθεί μία λύση. Εγώ θα είμαι αρωγός στο αίτημα”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος χαρακτήρισε ως εξαιρετικά τιμητικό για το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου το γεγονός ότι είναι η πρώτη επίσκεψη εν ενεργεία προέδρου Άρειου Πάγου τουλάχιστον από το 1974 και μετά, γεγονός που αυτό έχει αυτοτελώς την πολύ μεγάλη σημασία του, όπως είπε.

Αναφορικά με τις αναφορές του κ. Πέππα στο κτιριακό πρόβλημα ο κ. Στρατηγόπουλος τόνισε ότι “η επίσκεψη του προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν εξαιρετικά χρήσιμη από την άποψη ότι έζησε και ο ίδιος βιωματικά τις τραγικές συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, σχημάτισε και ο ίδιος άποψη για τον τρόπο με τον οποίο απονέμεται Δικαιοσύνη και ελπίζουμε ότι μετά από αυτή την βιωματική εμπειρία του θα γίνει αρωγός στις προσπάθειες και της διοίκησης του Πρωτοδικείου, των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων και όλων των φορέων της πόλης για να δοθεί λύση σε αυτό το πολύχρονο και σύνθετο θέμα που λέγεται δικαστικό μέγαρο Βόλου”.

Επιπλέον από τη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου επισημάνθηκαν στον Πρόεδρο του Άρειου Πάγου τα προβλήματα που σχετίζονται με τα κενά στις οργανικές θέσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης και από την πλευρά του ο κ. Πέππας τους ανέφερε πως έχουν δρομολογηθεί και από την πλευρά του Αρειου Πάγου εκείνες οι διαδικασίες οι οποίες θα οδηγήσουν σε μία ικανοποιητική λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε τουλάχιστον ποσοτικά να μην αντιμετωπίζονται ζητήματα κενών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε συναντήσεις με τους Εισαγγελείς, τους Δικαστές και στους υπάλληλους και περιηγήθηκε στους χώρους του κτηρίου.

Οπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Πέππας, “η επίσκεψή μου είναι καθαρά υπηρεσιακή για να δω δικαστές και δικηγόρους. Η ταχύτητα της απονομής της Δικαιοσύνης είναι ένα μόνιμο πρόβλημα και αγωνία μας και σε συνεργασία με την Πολιτεία θα ληφθούν πρωτοβουλίες”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου