ΤΟΠΙΚΑ

«Ενόχλησε το ΤΑΙΠΕΔ ο αγώνας μας να μην πωληθεί το Λιμάνι»

ενόχλησε-το-ταιπεδ-ο-αγώνας-μας-να-μην-747127

“Το ΤΑΙΠΕΔ έχει μία άλλη νοοτροπία, μία τελείως διαφορετική από τις πολιτικές εντολές που έλαβα εγώ αναφορικά με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου”, τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, που απομακρύνθηκε αιφνιδιάστηκα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας από την Διοίκηση του ΟΛΒ.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Σταυριδόπουλος, το ΤΑΙΠΕΔ έχει τη νοοτροπία ότι τα λιμάνια πρέπει να πωληθούν σχεδόν “μπιτ παρά” και ως μία μετοχή και θύμισε ότι “στις 3 Μαΐου 2017 ήταν προς πώληση και τα δέκα περιφερειακά λιμάνια του ΤΑΙΠΕΔ, ούτε καν υπήρξε η λέξη αξιοποίηση με οποιαδήποτε μορφή”.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “Τότε δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους του Οργανισμούς μαζί με τους προέδρους και διευθύνοντος συμβούλων των περισσότερων από τα δέκα λιμάνια συνεργαστήκαμε με υπ. Ναυτιλίας και Οικονομικών και αποδείξαμε ότι θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος για τη λιμενική πολιτική της χώρας να φύγουν έτσι “μπιτ παρά” δέκα οργανισμοί ως πώληση χωρίς καμία αξιοποίηση. Και τελικώς καταφέραμε το Μάιο του 2018 να υπάρξει απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής ότι τα λιμάνια και τα δέκα δεν πωλούνται αλλά αξιοποιούνται με ιδιωτικές επενδύσεις με το σύστημα των υποπαραχωρήσεων”.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΛΒ επεσήμανε με έμφαση ότι “αυτή η μεγάλη μάχη ενόχλησε και ενόχλησε βεβαίως το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο μην κρυβόμαστε ότι παραμένει μία σιδερένια μπάλα στα πόδια της κυβέρνησης, διότι έχει τους δικούς τους και το δικό του τρόπο λειτουργίας”.

Αναφορικά με το θέμα της διενέργειας οικονομικού και νομικού ελέγχου του ΟΛΒ που ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ και φέρεται ότι ήταν η αιτία της αποπομπής του κ. Σταυριδόπουλου από την Διοίκηση, είπε ότι “δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να γίνει ο έλεγχος και είπαμε ότι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να πραγματοποιηθεί αυτός όπως προβλέπει ο Νόμος”.

Και πρόσθεσε: “συνέβη όμως ένας γεγονός παραμονή της 25 Μαρτίου το οποίο εμένα προσωπικά αντελήφθη ότι στοχοποιούμαι διότι για να γίνει αυτός ο έλεγχος έπρεπε να μιλήσω με κάποια εταιρεία που είχε επιλέξει ο μέτοχος και πήρε τηλέφωνο αυτός ο εκπρόσωπος της εταιρείας για να συνεννοηθούμε να πει πότε θα έρθει τι θέλει να δει τι έγγραφα να ετοιμάσουμε, αλλά δεν ομιλήσαμε έμεινε ανοιχτό το τηλέφωνο από λάθος του και εγώ τον άκουσα με τα αφτιά μου να μιλά σε κάποιον άλλο και να ζητάει οδηγίες για το τι πρέπει να γράψει για να μην αντιληφθεί αυτός εγώ δηλαδή ο πρώην ναύαρχος που ξέρει από δημόσια Διοίκηση ότι άλλα θα θέλουμε να γράψουμε και άλλα θα θέλουμε να κάνουμε διότι θα πρέπει να ζορίσουμε αυτούς τους συριζαίους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους που βγάζουν γλώσσα στο ΤΑΙΠΕΔ ας το πούμε και που με κάποιο τρόπο έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στο μέτοχο και έχουν αντισταθεί τόσο πολύ στον τρόπο με τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ ήθελε να κάνει κατά το δικό του τρόπο την αξιοποίηση των λιμανιών αυτή την αξιοποίηση την πώληση.

Τα άκουσα αυτά και άλλα πολλά και αντελήφθη ότι είμαι στοχοποιημένος και ότι είναι στοχοποιημένο και το λιμάνι και τα μετέφερα αμέσως και προφορικών και γραπτών με δύο αναφορές που μερίμνησαν να κάνω αμέσως στους αρμόδιους”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου