Ασπρες μέρες… με τσουχτερό κρύο

ασπρες-μέρες-με-τσουχτερό-κρύο-460201

Αν και άργησε τελικά έφτασε ο χειμώνας… Από χθες οι ορεινές περιοχές της Μαγνησίας ντύθηκαν στα λευκά, στα Χάνια το χιόνι φτάνει στο μισό μέτρο ήδη, ενώ το κρύο «τσακίζει κόκκαλα»!

Χωρίς απρόοπτα κύλησε η χθεσινή μέρα στην Μαγνησία καθώς από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή δεν προκλήθηκαν προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Νοτίου Πηλίου χιόνισε από τον Άγιο Γεώργιο μέχρι και τις Μηλιές, ωστόσο τα μηχανήματα του Δήμου καθάρισαν τους δρόμους και η διέλευση των οχημάτων γίνονταν απρόσκοπτα.

Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου το χιόνι είναι ελάχιστο σε Τσαγκαράδα και Ζαγορά ωστόσο είναι αρκετό στα γύρω χωριά και στο οδικό δίκτυο από τα Χάνια μέχρι και την Ζαγορά.

Μάλιστα επειδή στην διάρκεια της προχθεσινής νύχτας έριξε αρκετό χιόνι δημιουργήθηκε ένα μικρό πρόβλημα νωρίς το πρωί στην μετακίνηση των αυτοκινήτων ωστόσο μετέβησαν στο σημείο αποχιονιστικά και έτσι η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε περίπου στις 11.00 το πρωί.

Εν τω μεταξύ τα οχήματα των Δήμων είναι συνεχώς σε επιφυλακή – χθες το βράδυ αναμενόταν ελάχιστες βροχοπτώσεις – ώστε να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού.

Να σημειωθεί εδώ ότι για σήμερα Κυριακή αναμένονται συννεφιές κατά διαστήματα και πιθανό είναι να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6…6 Κελσίου και στον Βόλο θα κυμανθεί από 0 έως και 6 βαθμούς Κελσίου.

Βέβαια από την Κυριακή το βράδυ προς ξημέρωμα Δευτέρας αναμένεται νέα επιδείνωση με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και έντονες χιονοπτώσεις κατά πάσα πιθανότητα μόνο στα ορεινά.

Ειδικότερα για αύριο Δευτέρα αναμένονται και πάλι συννεφιές και θα σημειωθούν χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7… 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα καιρικά φαινόμενα θα παραμείνουν και την Τρίτη.

Αλίκη Φωτιάδου

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου