ΤΟΠΙΚΑ

Aνησυχεί σφόδρα η ΕΛ.ΑΣ.

aνησυχεί-σφόδρα-η-ελ-ασ-851206

Επίθεση με τουλάχιστον 10 πυροβολισμούς και ρίψη χειροβομβίδας εξαπέλυσαν άγνωστοι στη1:20 περίπου τα ξημερώματα κατά του αστυνομικού τμήματος στη Νέα Ιωνία.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, δύο άτομα που κάθονταν σε μικρό πάρκο πίσω από το χώρο του τμήματος, λίγο μετά τη 1:15 όταν είδαν ότι δεν υπήρχε κόσμος στην περιοχή, ανέβηκαν σε μηχανή και πυροβόλησαν στο πλαϊνό μέρος του τμήματος, δίπλα στο κουβούκλιο του φύλακα.
Αφού πυροβόλησαν τουλάχιστον 10 φορές (ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για 15-20 πυροβολισμούς) πέταξαν τη χειροβομβίδα και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν 29 κάλυκες.
Από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές σε 8 Ι.Χ. αυτοκίνητα και τρία περιπολικά.
Η αστυνομία διεξάγει βαλλιστική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν το αυτόματο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε κλαπεί από τον ειδικό φρουρό της οικίας του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου στη Γλυφάδα.
Στο αστυνομικό τμήμα έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς.
Την επίθεση καταδίκασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση αυτή. Σε ανθρώπινο επίπεδο θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ζωών, σε πολιτικό επίπεδο οδηγεί μόνο σε μεγαλύτερη καταστολή.
» Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τα αποτελέσματα μιας αλλοπρόσαλλης πολιτικής που εφαρμόζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.»

Μυστική ομάδα
Στο μεταξύ, μΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςε μια μυστική ομάδα δράσης, που θα ενεργοποιηθεί σα Εξάρχεια, ελπίζει η ΕΛ.ΑΣ. ότι θα πετύχει να ελέγξει τη δράση των κουκουλοφόρων. Μάλιστα προωθείται και νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει τη χρήση καμερών και άλλων ηλεκτρονικών συστημάτων.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας μυστικών αστυνομικών και πρακτόρων που θα χρησιμοποιούν μικροκάμερες και άλλα συστήματα για να παρακολουθούν συγκεκριμένους χώρους στο κέντρο της Αθήνας και να καταγράφουν τις συνεννοήσεις των αντιεξουσιαστών.
Αρχικά ζητούν την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να υπάρχει δυνατότητα χρήσης αυτών των καταγραφών και να μην αντιμετωπίζεται, όποιος συλλαμβάνεται με τέτοια συστήματα, ως «προβοκάτορας» με αποτέλεσμα να ακυρώνονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις.
Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους πενταμελής ομάδα μυστικών παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, που χρησιμοποιούσε μικροκάμερες και ειδικά λογισμικά ανάλυσης εικόνας, είχε ενεργοποιηθεί στα Εξάρχεια την περίοδο 2002- 2005, ωστόσο υπήρξε αναποτελεσματική.
Όπως λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί «γνωρίζουμε ποιοι είναι οι αναρχικοί, αλλά δεν ξέρουμε τι κάνουν».
Η αδυναμία πληροφοριών οφείλεται στην αποδυνάμωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Κρατικής Ασφαλείας για την οποία έχει συνταχθεί σχέδιο ουσιαστικής ανασύστασης της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας, το οποίο θα ενεργοποιηθεί σε λίγες ημέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου