ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργός δραπέτη φυλακών ο β΄ δράστης κλοπής στην ΕΥΡΗΚΑ

συνεργός-δραπέτη-φυλακών-ο-β΄-δράστης-747787

Στην πλήρη εξιχνίαση της κλοπής που σημειώθηκε στην ΕΥΡΗΚΑ στο διάστημα από τις 17 έως 19 Απριλίου του 2009 προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Συνεργός του 32χρονου Αλβανού μέλους της συμμορίας των ληστών με τα μαύρα που είχε διαπράξει και την κλοπή στην ΕΥΡΗΚΑ είναι ένας συμπατριώτης του ηλικίας 31 ετών.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία για συνέργεια στην κλοπή μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων από εξέταση DNA.

Προανακριτικά προέκυψε ότι ο 31χρονος Αλβανός ήταν εκείνος που παράλληλα είχε βοηθήσει τον 32χρονο κακοποιό να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων τον Μάρτιο του 2013.

Αμφότεροι διέμεναν στον Βόλο και ήταν φίλοι.

Σε άγνωστο ακριβές χρονικό διάστημα τον Απρίλιο του 2009 οι δύο δράστες είχαν παραβιάσει την είσοδο από το γραφείο του λογιστηρίου της επιχείρησης. Στη συνέχεια «άνοιξαν» το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το ποσό που βρήκαν το οποίο ήταν ύψους 5.921 ευρώ.

Εκτός από τα χρήματα, είχαν αρπάξει και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Επισημαίνεται ότι ο 32χρονος ληστής που βοήθησε ο 31χρονος Αλβανός να αποδράσει ήταν μέλος της συμμορίας των ληστών με τα μαύρα που καταδικάστηκαν για πέντε δολοφονίες ηλικιωμένων στον Βόλο και το διάστημα από το Μάρτιο του 2009 έως και τον Ιούλιο του 2011 είχαν διαπράξει 39 ένοπλες ληστείες στον Βόλο και τη Λάρισα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου