ΤΟΠΙΚΑ

Προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος

προληπτικός-οφθαλμολογικός-έλεγχος-747855

Προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος στα νήπια του βρεφονηπιακού σταθμού της Νέας Αγχιάλου πραγματοποιήθηκε από τη λέσχη LIONS Βόλου «ΙΟΛΚΙΑ» με την αντίστοιχη λέσχη Θεσσαλονίκης «ΕΓΝΑΤΙΑ».

«Πιστές στο δόγμα του λαϊονισμού «Προσφορά στον συνάνθρωπο», όπως αναφέρει ο πρόεδρος της λέσχης Βόλου, Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τους αρμοδίους φορείς, και την αρμόδια αντιδήμαρχο Νατάσα Μορφογιάννη πραγματοποίησαν με ειδικό οπτομετρικό όργανο δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε νήπια. Ο έλεγχος ο οποίος πραγματοποιείται με εξειδικευμένο οφθαλμίατρο στο πλαίσιο του προγράμματος «Οραση και Νεότητα» βοηθά ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τυχόν οπτικές παθήσεις που έχουν διαφύγει από την αντίληψη των γονέων.

Σημειώνεται ότι η κινητή οφθαλμολογική μονάδα της λέσχης θα βρίσκεται στον Βόλο για δωρεάν προληπτικό έλεγχο ωχράς κηλίδας στον πληθυσμό στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Lions είναι καθαρά μία εθελοντική ανθρωπιστική οργάνωση. Με ενεργή παρουσία σε 204 χώρες και με 1,5 εκ. μέλη, είναι η μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση παροχής υπηρεσιών σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας.

Από την ίδρυσή της, το 1968 έως σήμερα, έχει προσφέρει πάνω από 1 δισ. δολάρια ενισχύοντας το έργο των Lions σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι παρόντες με προγράμματα για την όραση, για τον διαβήτη, τον παιδικό καρκίνο, βοηθώντας τους νέους, ανακουφίζοντας μετά από φυσικές καταστροφές κ.ά.

Το LCIF βοηθά τους Lions να φέρουν εις πέρας μεγάλα έργα με σκοπό να εξυπηρετήσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Χάρη στο έργο του LCIF, η Διεθνής Οργάνωση Lions, ονομάστηκε η 1η και η καλύτερη μη κυβερνητική οργάνωση σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα των «Financial Times».

Οι Lions στην Ελλάδα και την Κύπρο έχουν κλείσει 60 χρόνια παρουσίας και προσφοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου