ΤΟΠΙΚΑ

«Εμείς για τάμα ήρθαμε…», ισχυρίστηκαν οι διαρρήκτες σπιτιού στον Βόλο

εμείς-για-τάμα-ήρθαμε-ισχυρίστηκα-748001

«Δεν ξέρουμε τι μας ήρθε να κλέψουμε», είπαν πριν ακούσουν την «καμπάνα»

Ποινές φυλάκισης από τέσσερις έως έξι μήνες επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στους τέσσερις επίδοξους διαρρήκτες Ρομά ηλικίας 20 ετών οι δύο και 22 ετών οι άλλοι δύο που αποπειράθηκαν προχθές να εισέλθουν στην οικία 78χρονου Βολιώτη για να αφαιρέσουν αντικείμενα αξίας.

Οι δύο από τους κατηγορούμενους συνελήφθησαν προχθές το πρωί έξω από την οικία του 78χρονου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου την ώρα που προσπαθούσαν να σπάσουν την μπαλκονόπορτα και να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι που είχαν τραπεί σε φυγή με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο είχαν ακινητοποιηθεί και συλληφθεί στα διόδια Μαυρομαντήλας στη Λαμία.

Απολογούμενοι στο Δικαστήριο οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν επισκεφτεί τον Βόλο από την Αθήνα με σκοπό να διαπράξουν κλοπές. Ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν στην πόλη για τάμα στον Άγιο Απόστολο επειδή η σύζυγος του ενός είναι έγκυος.

Οι τρεις από τους κατηγορούμενους ισχυρίστηκαν ότι την ώρα της κλοπής είχαν κάνει στάση στον Βόλο, προκειμένου να αγοράσουν τσιγάρα. «Δεν ξέρουμε τι μας ήρθε και προσπαθήσαμε να κλέψουμε», είπαν στο Δικαστήριο, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την κλοπή καθώς εκείνος βρισκόταν στο αυτοκίνητο και ανέμενε τους υπόλοιπους.

Οι τρεις κατηγορούμενοι που ομολόγησαν την κλοπή ζήτησαν «συγγνώμη» από το Δικαστήριο και προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν τη ζημιά που προκάλεσαν στο σπίτι του 78χρονου σπάζοντας την τζαμαρία.

Η απόπειρα κλοπής διαπράχτηκε με ερασιτεχνικό τρόπο και όχι επαγγελματικό κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου των κατηγορουμένων δεν υπήρχαν διαρρηκτικά εργαλεία, επισήμανε στο Δικαστήριο από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης των Ρομά.

Εντούτοις, το Δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους και τους καταδίκασε.

Νωρίτερα στο Δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας και ο παθών που αναφέρθηκε λεπτομερώς στα όσα είδε την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του. Ήταν η ώρα που ο ένας διαρρήκτης έβγαινε από την οικία του και γι’ αυτό ο 78χρονος του ζήτησε εξηγήσεις τι γύρευε εκεί, ενώ ένας δεύτερος Ρομά έφευγε τρέχοντας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου