ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα το δεξί χέρι της Ρουαγιάλ

βολιώτισσα-το-δεξί-χέρι-της-ρουαγιάλ-851206

Η πορεία από το Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου έως την ευρωπαϊκή Μητρόπολη, τον καθ όλα τιμητικό τίτλο της Διδάκτορος Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Λεμάν, πόλης αδελφοποιημένης με τον Βόλο, αλλά και την δημιουργική συστράτευση με την δυναμική Σεγκολέν Ρουαγιάλ σε ρόλο επιτελικό, είναι πορεία προσφοράς για την Βολιώτισσα, η οποία εργάζεται αθόρυβα στο πεδίο της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας για την Γαλλική προεδρία. Μητέρα τριών παιδιών, της 16 χρονης Μελίνας, της 14χρονης Λύδιας και του 11χρονου Κωνσταντίνου, περιμένει για τέταρτη φορά την έλευση του πελαργού, ομολογώντας με χαριτωμένο τρόπο “δεν θα ονομάσω την κόρη μου Σεγκολέν”, ενώ ο σύζυγός της Στεφάν, διευθυντής Νοσοκομείου, είναι αποσπασμένος στο Ελεγκτικό Δικαστήριο του Παρισιού. Το πατρικό σπίτι της οδού Μαυροκορδάτου και το εξοχικό στην Σκόπελο είναι οι πιο δυνατοί συναισθηματικοί πόλοι στην καρδιά της κ. Καραμανλή, η οποία έχει πάντα το βλέμμα στραμμένο στις ρίζες και τις ηθικές αξίες που της εμφύσησαν οι γονείς της. Παρά τα εξαιρετικά “φορτωμένο” πρόγραμμά της, απάντησε καταφατικά, χωρίς δεύτερη σκέψη, στην περί συνέντευξης ερώτηση, ανατρέχοντας με συγκίνηση και αυθορμητισμό στις αγαπημένες μνήμες που καθόρισαν την ζωή της.

-Πώς εξελίσσεται ο προεκλογικός αγώνας στη Γαλλία;

Επειτα από την περίοδο της ακρόασης και των προτάσεων είμαστε στην περίοδο της αντιπαράθεσης. Μετά την συνάντηση και τον διάλογο με τον κεντρώο Μπαϋρού, σε δύο μέρες θα έχουμε την αντιπαράθεση με τον Σαρκοζί.

-Είναι επιτελικός ο ρόλος που διαδραματίζετε στον προεκλογικό αγώνα της υποψήφιας προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ;

Η συμμετοχή μου είναι να περάσω ορισμένες ιδέες, είναι η εμψύχωση και ενθάρρυνση του κόσμου μέσα από συγκεντρώσεις. Εξάλλου η παροιμία με τη αρχαία Αθήνα του 5ου αιώνα π Χ είναι ένα κομμάτι από έναν λόγο έβγαλα στο Λεμάν, με Ευρωβουλευτές, για την Σεγκολέν και γενικά μια συμμετοχή “α λα ελληνικά”, δηλαδή με εγκυρότητα και φιλία.

-Ποια είναι η εκτίμησή σας για το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής;

Βλέπω κατ αρχήν μια μεγάλη κινητοποίηση των ψηφοφόρων, η οποία δείχνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον γι αυτή την προεδρική εκλογή. Η δυσκολία είναι για την αριστερά να χαράξει ένα καινούργιο δρόμο, ενώ η δεξιά κάνει προεκλογική εκστρατεία χρησιμοποιώντας τον φόβο. Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ μπορεί να νικήσει. Αν όμως κερδίσει αυτές τις εκλογές ο Σαρκοζί, προβλέπουμε διάψευση της ελπίδας, όπως και στην Αμερική μετά την εκλογή του Μπους.

-Ο φόρτος των επαγγελματικών σας υποχρεώσεων σάς επιτρέπει να επισκέπτεστε συχνά την γενέτειρά σας, τον Βόλο;

Κάθε χρόνο βρίσκω πάντα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Ελλάδα και ιδιαίτερα τον Βόλο, όπου ζουν οι γονείς μου και η οικογένειά μου. Εχω σπίτι για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Σκόπελο και ελπίζω μια μέρα να ζήσω και να βοηθήσω, γιατί όχι, με την πολιτική μου εμπειρία την πατρίδα.

-Ποιες μνήμες έχουν καταγραφεί εντονότερα στο μυαλό σας από τον Βόλο;

Η ζωή μου είναι μια πορεία και όταν έφυγα ο Βόλος και η Ελλάδα ήρθαν μαζί μου. Εχω μνήμες πρώτα από την οικογένειά μου, οι γονείς μου ζουν στο Βόλο και εκτός από την αγάπη και προστασία τους μου έδωσαν μια “κουλτούρα” της αντίστασης. Επειτα, μνήμες από την πόλη, την θάλασσα, το βουνό και πολλές συνήθειες που δημιουργούν κοινωνικούς δεσμούς, όπως ο καφές με φίλους, η ταβέρνα, οι γιορτές, το Πάσχα με το ψητό αρνί. Μοιραζόμαστε πολλά πράγματα στην Ελλάδα και μπορώ να πω ότι αυτό με βοήθησε πολύ και στην πολιτική μου σταδιοδρομία. Οι επιλογές του τρόπου ζωής με έκαναν να είμαι συνειδητοποιημένη με την ιδιότητά μου και να επιβεβαιώνω αυτό που είμαι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου