ΤΟΠΙΚΑ

Στο αρχείο η δίωξη για τα γεγονότα έξω από την ΑΓΕΤ

στο-αρχείο-η-δίωξη-για-τα-γεγονότα-έξω-α-748494

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση για τα υπό διερεύνηση αδικήματα της άσκησης παράνομης βίας και της παρακώλυσης συγκοινωνιών από μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, μετά τα γεγονότα του περασμένου Μαΐου έξω από την ΑΓΕΤ όπου στήθηκε «μπλόκο» σε φορτηγό που μετέφερε RDF προς καύση από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας.

Το παραπάνω έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η επιτροπή που τόνισε ότι «δικαιώθηκε σε έναν βαθμό ο αγώνας που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί! Είναι αγώνας για την υγεία μας, αγώνας για το περιβάλλον, για τον αέρα που δικαιούμαστε να αναπνέουμε καθαρό εμείς και τα παιδιά μας».

Συνεχίζοντας τις δράσεις της η επιτροπή, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις επιπτώσεις από την καύση απορριμμάτων στην υγεία και στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 στο παραλιακό κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αμφιθέατρο Σαράτση, θα δοθεί διάλεξη της καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Μεξικό Brisa Violeta Carrasco Gallegos, με θέμα «Η καύση απορριμμάτων σε τσιμεντοβιομηχανίες ως παγκόσμιο πρόβλημα. Κοινωνικές απαντήσεις στο Μεξικό και την Ισπανία». Στην εκδήλωση θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση με χρήση ακουστικών με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και δικαίωμα συμμετοχής των παρευρισκομένων στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο της Νέας Δημητριάδας (Ορμινίου-Θερμοπυλών) στις 18.30 θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων της Νέας Δημητριάδας για τις επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η πρόταση της Επιτροπής για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου