ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη Βολιώτη που έριξε μπογιά στον τοίχο του σπιτιού φίλης του

καταδίκη-βολιώτη-που-έριξε-μπογιά-στο-748825

Επισκέφτηκε μία οικογενειακή του φίλη και λόγω προσωπικών διαφορών τής έριξε μπογιά στον τοίχο του σπιτιού της και στις πόρτες, την εξύβρισε και την απείλησε κρατώντας ένα μαχαίρι.

Συνολική ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών επέβαλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 65χρονο Βολιώτη, κατηγορούμενο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απειλή και παράνομη οπλοκατοχή.

Το επεισόδιο σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2018 οπότε η οικογενειακή του φίλη, μία 67χρονη Βολιώτισσα, κατέφυγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό.

Η παθούσα περιέγραψε στο δικαστήριο κάθε λεπτομέρεια για το επεισόδιο και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή και δίνοντας τη δυνατότητα άσκησης έφεσης.

Καταδίκες για κλοπή

Στο μεταξύ, ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου προχθές σε δύο αλλοδαπούς, έναν 24χρονο Αλβανό και έναν 31 Ουκρανό για κλοπή.

Η κλοπή σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2016 στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου είχε προχωρήσει τον Αύγουστο εκείνου του έτους στην εξιχνίαση της υπόθεσης βρίσκοντας ακόμη και τον κλεπταποδόχο, έναν 26χρονο Έλληνα που αγόρασε τα κλοπιμαία αντικείμενα, μία τηλεόραση και ένα lap top.

Το Δικαστήριο καταδίκασε και τον κλεπταποδόχο με την ίδια ποινή φυλάκισης.

Επισημαίνεται ότι η δίκη πραγματοποιήθηκε απουσία των κατηγορουμένων. Οι δύο αλλοδαποί πάντως, φέρονταν να είχαν ομολογήσει μετά την προσαγωγή τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου την τέλεση της κλοπής.

Είχαν παραβιάσει το παράθυρο από το κέντρο ψυχικής υγείας και είχαν αφαιρέσει από αυτό μία τηλεόραση και έναν φορητό υπολογιστή.

Στη συνέχεια πούλησαν την τηλεόραση στον 24χρονο Έλληνα και το laptop σε άλλο άτομο που αναζητείται. Ο 24χρονος εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές ενώ στην κατοχή του βρέθηκε η τηλεόραση. Επισημαίνεται ότι η ποινή επιβλήθηκε με τριετή αναστολή, ενώ οι καταδικασθέντες έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου