ΤΟΠΙΚΑ

Αθώος 63χρονος Βολιώτης για συκοφάντηση συγχωριανού του

αθώος-63χρονος-βολιώτης-για-συκοφάντησ-749085

Κατηγορήθηκε ότι κατασυκοφάντησε συγχωριανό του με τη διανομή ανώνυμης καταγγελίας με δυσφημιστικό περιεχόμενο σε τοπική κοινότητα του Βόλου, αλλά τελικά ήταν αθώος.

Δεκτή έγινε η έφεση 63χρονου Βολιώτη κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για συκοφαντική δυσφήμηση.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών και τον απάλλαξε από την κατηγορία.

Νωρίτερα απολογούμενος στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε επισημάνει ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη διανομή της ανώνυμης καταγγελίας, τονίζοντας ότι έβρισκε και ο ίδιος το περιεχόμενό της δυσφημιστικό.

Το περιστατικό συνέβη στις 25 Σεπτεμβρίου έως 27 Σεπτεμβρίου του 2011, προκαλώντας μεγάλο σούσουρο σε τοπική κοινότητα του Βόλου. Το πρόσωπο για το οποίο μιλούσε η καταγγελία αναφερόταν ψευδώς ότι ήταν κλέφτης, ότι δήθεν έκοβε επιδοτήσεις.

Η ανώνυμη επιστολή ανέφερε μύριες κατηγορίες ανυπόστατες κατά κατοίκου της κοινότητας, βλάπτοντας ανεπανόρθωτα την τιμή και την υπόληψη τόσο του ιδίου, όσο και της οικογένειάς του. Κάποιοι από το χωριό έφτασαν ακόμη και να προκαλέσουν φθορές σε τοίχο του σπιτιού του.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου στις 17 Μαρτίου 2017 είχαν καθίσει πέντε κατηγορούμενοι ανάμεσα στους οποίους και ο 63χρονος. Οι δύο είχαν κριθεί τότε αθώοι, ενώ εναντίον των άλλων δύο κατηγορουμένων που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας είχε πάψει υφ’ όρων η εναντίον τους ποινική δίωξη.

Αντίθετα, ο 63χρονος είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί. Όμως, από την πρώτη στιγμή εκείνος αρνούταν κάθε ανάμειξή του με την υπόθεση και δήλωνε κατηγορηματικά αθώος. Επιπλέον, προς επίρρωση επικαλούταν γραφολογική εξέταση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου