ΤΟΠΙΚΑ

Θυσίασε τον Τσιτουρίδη ο Κ. Καραμανλής

θυσίασε-τον-τσιτουρίδη-ο-κ-καραμανλής-851206

Με τηλεφώνημά του στον υπουργό Απασχόλησης, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ζήτησε και έλαβε τη παραίτηση του Σάββα Τσιτουρίδη, το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, χρέη υπουργού Απασχόλησης αναλαμβάνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ Βασίλης Μαγγίνας.
Ειδικότερα:
Την παραίτησή του υπέβαλε το Σάββατο ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης μετά τις πληροφορίες ότι έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για χρηματιστηριακές πράξεις του στενού του συνεργάτη Ευγένιου Παπαδόπουλου από την περίοδο του 1999. Ο κ. Παπαδόπουλος επίσης υπέβαλε την παραίτησή του.
Η παραίτηση Τσιτουρίδη ζητήθηκε από τον Κώστα Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του το μεσημέρι ανέφερε πως την έκανε δεκτή, καθώς στενός συνεργάτης του παραιτηθέντος υπουργού, ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, βρίσκεται υπό τον έλεγχο εισαγγελέα δημιουργώντας θέμα ηθικής τάξης για την κυβέρνηση.
Πρόσθεσε πως οι ενέργειες του κ. Παπαδόπουλου αφορούν περίοδο πολύ πριν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ και που είναι άσχετες με την υπόθεση των ομολόγων, όμως δεν επιτρέπουν την παραμονή του στη θέση του.
Αντικαταστάτης του κ. Τσιτουρίδη ορίστηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και ως τώρα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Μαγγίνας. Τον κ. Μαγγίνα αντικαθιστά ο Χρήστος Ζώης. Η ορκωμοσία του νέου υπουργού ορίστηκε για τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι.

Το ιστορικό της παραίτησης
Η απομάκρυνση του κ. Τσιτουρίδη αποφασίστηκε από το Μαξίμου με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, σύμφωνα με το οποίο έχει ζητηθεί εισαγγελική έρευνα για χρηματιστηριακές πράξεις του Ευγένιου Παπαδόπουλου κατά την περίοδο 1999 – 2000.
Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος ήταν ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, θέση που συνέστησε ο Σάββας Τσιτουρίδης. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε ουσιαστικά αρμοδιότητες υφυπουργού, όταν η θέση αυτή χήρευσε μετά την αποπομπή του Νίκου Αγγελόπουλου στον ανασχηματισμό του Φεβρουαρίου του 2006.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου