ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμάζονται για βουτιές στις πισίνες μαθητές Δημοτικών της Μαγνησίας

ετοιμάζονται-για-βουτιές-στις-πισίνε-750299

Μαζί με την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς, εκατοντάδες μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Μαγνησίας ετοιμάζονται για τις πρώτες… βουτιές στις πισίνες της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης.

Μέχρι στιγμής από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει σταλεί εγκύκλιος για την έναρξη του μαθήματος, που, παρά τους αρχικούς δισταγμούς κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του, πέρυσι «αγκαλιάστηκε» από πληθώρα σχολείων, γονέων και μαθητών και κατέστη… αγαπημένο μάθημα των παιδιών.

Το μάθημα κολύμβησης που ξεκίνησε από το σχολικό έτος 2016 – 2017, καθιερώθηκε κατά την περσινή χρονιά 2017 – 2018 και θα συνεχιστεί και φέτος.

Την πρώτη χρονιά το μάθημα κολύμβησης, που απευθύνεται σε μαθητές της γ’ και δ’ τάξης του Δημοτικού, παρακολούθησαν 600 μαθητές 20 σχολείων του νομού, που έκαναν… βουτιές και έμαθαν να κολυμπούν στις πισίνες των κολυμβητηρίων Βόλου και Ν. Ιωνίας. Την επόμενη χρονιά ο ενθουσιασμός έφερε διπλάσια συμμετοχή, 1.200 μαθητές από 44 σχολεία συμμετείχαν στο μάθημα.

Μέσω του προγράμματος οι μαθητές μαθαίνουν να κολυμπούν, να γνωρίζουν τους κινδύνους της θάλασσας, για παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά και για τη διατροφή που θα πρέπει να ακολουθούν όταν κολυμπούν και αθλούνται. Τα μαθήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα γίνονται στις πισίνες των κολυμβητηρίων Βόλου και Ν. Ιωνίας, όπου οι μαθητές μεταφέρονται με λεωφορεία κάθε φορά και στη συνέχεια επιστρέφουν στο σχολείο.

Στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί στα νησιά των Βορείων Σποράδων και σε περιοχές ακόμη και ορεινές όπου δεν υπάρχει θάλασσα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποια πισίνα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου