Δεν γλυτώνεις τα 5 ευρώ ούτε με έμφραγμα!

δεν-γλυτώνεις-τα-5-ευρώ-ούτε-με-έμφραγμα-851206

Δεν σταματούν οι καταγγελίες των πολιτών για την καταβολή των 5 ευρώ ως εισιτηρίου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες καρδιοπαθής υπέστη εγκεφαλικό και εισήχθη στο ΤΕΠ του Αχιλλοπουλείου. Πριν εισαχθεί όμως ο άνδρας έπρεπε να καταβάλει 5 ευρώ!

Καθημερινή αναστάτωση προκαλείται στο Νοσοκομείο Βόλου και κυρίως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με την καταβολή του εισιτηρίου των 5 ευρώ.

Ενώ η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ρητά πως εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά από το εισιτήριο… στο Αχιλλοπούλειο ζήτησαν 5 ευρώ ακόμη και από καρδιοπαθή που είχε υποστεί εγκεφαλικό.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος δεν ήταν ενήμερος για το περιστατικό, ωστόσο σημείωσε πως εάν ο καρδιοπαθής εισήχθη με εγκεφαλικό, τότε θεωρείται επείγον περιστατικό και εξαιρείται του εισιτηρίου.

Ο ίδιος ανέφερε πως ιδίως το τελευταίο διάστημα λέγονται και ακούγονται πολλά και πολλά περιστατικά που προσέρχονται στα επείγοντα δεν χρήζουν στην ουσία επείγουσα περίθαλψη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι «παρανοήσεις» λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση, με τους ασθενείς να διαμαρτύρονται για την επιβολή του εισιτηρίου.

Χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό

«Ξύλιασαν» από την προηγούμενη εβδομάδα γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς δεν υπήρχε ζεστό νερό αλλά ούτε και θέρμανση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χειρουργοί που πρέπει πριν από κάθε χειρουργείο να πλένουν τα χέρια τους μέχρι τον αγκώνα, πάγωσαν στην κυριολεξία, καθώς η πλύση των χεριών γίνονταν με παγωμένο νερό.

Μεγάλο πρόβλημα όμως αντιμετώπισαν και ασθενείς σε πολλές κλινικές, οι οποίοι σκεπάζονταν με τις κουβέρτες για να ζεσταθούν. Εκείνοι όμως που αισθάνθηκαν το μεγαλύτερο κρύο ήταν όσοι βρέθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση, η έλλειψη ζεστού νερού οφείλεται σε διαρροή η οποία διορθώθηκε, ενώ για την «παγωνιά» που επικρατούσε στις Κλινικές δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου