ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Στεργίου: Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων κατά των πλειστηριασμών

κ-στεργίου-να-σταματήσει-η-ποινικοποί-751168

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου κατά των διώξεων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, θέμα που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Οπως είπε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ. Κώστας Στεργίου, έχουν ασκηθεί διώξεις για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, εναντίον τριών μελών του ΠΑΜΕ.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ που διώκονται είναι ο Κώστας Βλαχούτσος, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΒ, ο Θανάσης Βογιατζής, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και ο δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Απ. Νάνος, οι οποίοι παρέδωσαν υπόμνημα προς το Πταισματοδικείο Βόλου με το οποίο απορρίπτουν τις κατηγορίες.

Ο κ. Στεργίου τόνισε ακόμη ότι δεν θα πρέπει να ποινικοποιείται ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και ζήτησε να παύσουν οι διώξεις.

Σημείωσε επιπλέον χαρακτηριστικά πως “με εντολή των δανειστών, η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή και ψήφισε τροπολογία για αυτεπάγγελτες διώξεις, για να ποινικοποιούνται οι αγώνες κατά των πλειστηριασμών κατοικιών”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου