ΤΟΠΙΚΑ

«Πρασινίζουν»… σχολεία στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

πρασινίζουν-σχολεία-στον-δήμο-ζαγ-751650

Δημοπρατείται πρόγραμμα για αντικατάσταση λαμπτήρων, κουφωμάτων και καυστήρων

«Πρασινίζουν» από το νέο έτος τα σχολεία του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου. Αντικατάσταση λαμπτήρων, κουφωμάτων και καυστήρων περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολικά κτίρια και την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Απόστολο Σουλδάτο έως τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να δημοπρατηθεί πρόγραμμα ύψους 200.000 ευρώ μέσα από το «Πράσινο Ταμείο».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αντικατάσταση λαμπτήρων με τύπου led στο σύνολο των σχολικών μονάδων του δήμου, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια.

Επίσης προβλέπεται αντικατάσταση κουφωμάτων στα δημοτικά σχολεία στο Πουρί και στη Ζαγορά και στο γυμνάσιο και στο λύκειο Τσαγκαράδας. Τέλος αντικατάσταση καυστήρων προβλέπεται στα κτίρια του δημοτικού σχολείου Ζαγοράς και του γυμνασίου- λυκείου Τσαγκαράδας.

Για την ανάδειξη αναδόχου θα διενεργηθεί ηλεκτρονικός διαγωνισμός και αναμένεται έως τέλος του έτους να έχει προκύψει ο εργολάβος που θα μπορέσει να ξεκινήσει εργασίες ακόμη και από το νέο έτος.Προς το παρόν, σύμφωνα με τον κ. Σουλδάτο, στα σχολεία έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες, βαψίματα, συντηρήσεις, παρεμβάσεις στις οροφές όπου είχε κριθεί αναγκαίο.

Μικρό πρόβλημα υφίσταται με χώρο δίπλα από το γυμνάσιο- λύκειο Τσαγκαράδας, όπου τον περασμένο Φεβρουάριο είχε σημειωθεί καθίζηση σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου . Για το θέμα έθεσε ζήτημα ασφάλειας στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τσαγκαράδας, Παναγιώτης Νάνος, που ζήτησε να τοποθετηθεί άμεσα σήμανση και δίχτυ για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος.

Στο σημείο που είναι δίπλα από το Γυμνάσιο- Λύκειο Τσαγκαράδας, είχε επιχειρηθεί πρόχειρη αποκατάσταση ωστόσο το έδαφος ήταν βαλτώδες και θα πρέπει να γίνει έργο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου