ΤΟΠΙΚΑ

Ξενάγηση στον Βόλο… μέσω κινητού

ξενάγηση-στον-βόλο-μέσω-κινητού-752121

Ξενάγηση σε πραγματικό τόπο και χρόνο στον Βόλο θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν επισκέπτες της πόλης ακόμη και από τον τόπο κατοικίας τους! Μία έξυπνη εφαρμογή που θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κατεβάζουν και να χρησιμοποιούν από κινητά και τάμπλετ θα τους δίνει τη δυνατότητα να «περπατούν» στην πόλη, να πληροφορούνται για σημεία ενδιαφέροντος, να γνωρίζουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής αλλά και τις δυνατότητες εξόδου, διασκέδασης ή και διαμονής.

Ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο της προσπάθειας για την τουριστική προβολή της περιοχής πρόκειται να καταθέσει πρόταση προϋπολογισμού 68.138 ευρώ στο πρόγραμμα LEADER για την υλοποίηση της πράξης «iArea – Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Διαδραστικής Εφαρμογής Κινητών Συσκευών για την Προβολή των Τοπικών Φυσικών και Πολιτιστικών Τουριστικών Πόρων»

Η πρόταση αφορά στην ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής προβολής του Δήμου Βόλου ως χώρου, των πόρων του και των τουριστικών του επιχειρήσεων για λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα και tablets.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να περιηγείται στο δήμο τόσο από τον τόπο κατοικίας του, βλέποντας όλο το χάρτη του και λαμβάνοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους πόρους και τις τουριστικές του επιχειρήσεις, όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης – ξενάγησης. Βασικός στόχος της εφαρμογής είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού), περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου. Η εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες για τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί ο χρήστης, για τα σημεία που μπορεί να διανυκτερεύσει, για τον τρόπο μετακίνησής του στην περιοχή, για τις επιλογές που μπορεί να έχει για φαγητό ή διασκέδαση. Η εφαρμογή θα παρέχει, επιπλέον, τη δυνατότητα πολυγλωσσικότητας.

Το σύστημα περιλαμβάνει:

-Αρχική οθόνη με επιλογή ζώνης του Δήμου Βόλου και δυνατότητα για αναζήτηση σημείου ενδιαφέροντος.

-Χάρτη με σημεία ενδιαφέροντος και κατάλληλα φίλτρα για την εμφάνισή τους.

-Λήψη φωτογραφίας μέσα από την εφαρμογή και σήμανσή της με γεωγραφικά στοιχεία (προϋπόθεση να είναι ενεργοποιημένο το GPS).

-Δημιουργία διαδρομής.

-«Τα αγαπημένα μου», σε αυτή την ενότητα ο χρήστης θα έχει άμεση πρόσβαση σε διαδρομές, φωτογραφίες, περιοχές, κ.ο.κ., που έχει σημάνει ως αγαπημένα. Επίσης σε αυτή την ενότητα θα μπορεί να δει τις διαδρομές που έχει κάνει.

-Πληροφορίες για την εφαρμογή και στοιχεία επικοινωνίας με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης.

-Σύνδεση, θα μπορεί να συνδεθεί στην εφαρμογή μέσω Facebook, Google+ ή λογαριασμού που θα δημιουργήσει στην ίδια την εφαρμογή. Η εγγραφή του και σύνδεση είναι απαραίτητες ώστε να μπορούν να λειτουργούν υπηρεσίες όπως «Τα αγαπημένα μου».

-Ρυθμίσεις: Θα μπορεί να επιλέξει αν επιθυμεί λειτουργία εκτός σύνδεσης, τη γλώσσα του, μέγεθος γραμματοσειράς και πώς θα ενημερώνεται όταν προσεγγίζει σημεία ενδιαφέροντος. Επίσης μέσα από αυτή την οθόνη θα μπορεί να αιτηθεί την ενημέρωση του περιεχομένου.

«Η πράξη κρίνεται αναγκαία, καθώς θα παρέχει όλα τα στοιχεία που μπορούν να αυξήσουν την τουριστική εμπειρία του επισκέπτη στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, με εύκολο και πρακτικό τρόπο, μέσω της χρήσης μιας καινοτόμου ψηφιακής εφαρμογής που λειτουργεί σε κινητά τηλέφωνα και tablets», αναφέρει ο αντιδήμαρχος στρατηγικού σχεδιασμού, Θάνος Θεοδώρου.

Η πρόταση έρχεται προς έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, την ερχόμενη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου