ΤΟΠΙΚΑ

Νέες διαδικασίες πρόσληψης επικουρικού προσωπικού σε δημόσιους φορείς Υγείας

νέες-διαδικασίες-πρόσληψης-επικουρι-752451

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου, από 1η Ιουνίου, είναι σε ισχύ η νέα διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης του λοιπού επικουρικού προσωπικού (πλην ιατρών) στους δημόσιους Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο «η νέα αυτή διαδικασία, διευκολύνει την τοποθέτηση προσωπικού στους φορείς υγείας ανάλογα με τις ανάγκες τους, σε σύντομο χρόνο, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες», καθώς τα Νοσοκομεία, οι φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), οι Δ.Υ.Πε, το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο Ε.Ο.Φ, το Ε.Κ.Ε.Α, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η Α.Ε.Μ.Υ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία μπορούν να προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό (πλην Ιατρών) για την κάλυψη των αναγκών τους ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις ανάγκες και την οικονομική τους κατάσταση μέσω της καταγραφής των προτιμήσεων των υποψήφιων.

«Έτσι- συνεχίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας- στην έδρα κάθε Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.) της χώρας, καταρτίστηκαν και τηρούνται ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά κατηγορία και κλάδο, για όλους τους κλάδους του λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού στους οποίους και εγγράφηκαν όσοι κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων ολοκληρώθηκε στις 30.07.2018 και οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι που προέκυψαν είναι σε ισχύ μέχρι 15.10.2018. Η μοριοδότηση των υποψηφίων ήταν ανάλογη με αυτή του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με επαγγελματικά κριτήρια (προϋπηρεσία σε δομές υγείας, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) και κοινωνικά κριτήρια (τριτεκνία, πολυτεκνία, αναπηρία, ανεργία)».

Τέλος, όπως καταλήγει ο κ. Μεϊκόπουλος «η νέα αυτή διαδικασία, διασφαλίζει άμεσα την επαρκή στελέχωση των Νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΦΥ) όλης της χώρας, ενώ ταυτόχρονα το ΕΣΥ αποκτά για πρώτη φορά έναν αξιόπιστο και διαφανή μηχανισμό έγκαιρης κάλυψης αναγκών σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου