ΤΟΠΙΚΑ

Χρυσοχοϊδης: Αυτόνομη κάθοδος του ΚΙΝΑΛ στις Περιφέρειες και Δήμους

χρυσοχοϊδης-αυτόνομη-κάθοδος-του-κιν-752489

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει λάβει απόφαση για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και έτσι θα πορευτεί», δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στον Βόλο.

Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης παρέπεμψε στη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε πριν από ένα μόλις 24ωρο από το γραμματέα του κόμματος Μαν. Χριστοδουλάκη, στην οποία περιγράφονται με σαφήνεια τα επόμενα βήματα των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν οι οργανώσεις του ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο της απόφασης για αυτόνομη κάθοδο, ώστε να αξιολογηθούν στελέχη, αυτοδιοικητικές κινήσεις και πρόσωπα που ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν ως επικεφαλής υποψήφιοι δήμαρχοι ή περιφερειάρχες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Επίθεση στην Κυβέρνηση

Τόσο ο κ. Χρυσοχοϊδης, όσο και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Σωτήρης Ζαρπαλάς άσκησαν σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ υπογράμμισαν πως “δεν θα πρέπει να πάνε στράφι οι θυσίες του ελληνικού λαού”.

Κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι εμπαίζει τους συνταξιούχους, επισημαίνοντας πως αντί να κάνει εμπόριο ελπίδας, έχει ευθύνη να χειριστεί με σοβαρότητα τα θέματα που αφορούν στην ελληνική κοινωνία.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην ανάγκη αύξησης της απασχόλησης και της επίτευξης υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για να αποκατασταθούν οι απώλειες, ενώ ο Σωτήρης Ζαρπαλάς σημείωσε, πως “η ρητορική της Κυβέρνησης μπορεί να είναι αναπτυξιακή αλλά η πολιτική που ασκεί παραμένει υφεσιακή”, σημειώνοντας πως “στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης και δημιουργίας για νέους, πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό καθώς υποβαθμίζεται καθημερινά το επίπεδο ζωής των Ελλήνων», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τα δύο στελέχη του ΚΙΝΑΛ τοποθετήθηκαν επίσης για την πορεία του νέου φορέα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει τον τρίτο πόλο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησαν πως το πολιτικό στίγμα του ΚΙΝΑΛ είναι ευκρινές, παρά το γεγονός ότι στο χώρο «συνυπάρχουν» πολιτικά στελέχη με διαφορετική πολιτική και ιδεολογική αφετηρία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου