ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι βοήθειας από τους εφοπλιστές σε απόρους της Μαγνησίας

χέρι-βοήθειας-από-τους-εφοπλιστές-σε-α-752541

Σημαντική είναι η βοήθεια που παρέχεται σε 400 άπορες οικογένειες της Μαγνησίας μέσω του προγράμματος που υλοποιεί η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, οι ωφελούμενοι με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης είναι κατά βάση μονογονεϊκές οικογένειες και οικογένειες που διαθέτουν ένα παιδί με χρόνια πάθηση.

Τα κιβώτια που αναλογούν στους δικαιούχους διανέμονται από τους αντίστοιχους ενοριακούς ναούς, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος, το πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από πέντε, περίπου, μήνες, συνεχίζεται, με τη διανομή των αναγκαίων ειδών να πραγματοποιείται κάθε μήνα στους δικαιούχους.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης, τα οποία λειτουργούν σε τριάντα σημεία και καλύπτουν τις ανάγκες 1.700 περίπου απόρων, οικογενειών, αλλά και μεμονωμένων ατόμων, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος υπογράμμισε την πολύ σημαντική προσφορά των εθελοντριών, που αφιερώνουν καθημερινά τον ελεύθερο χρόνο τους στην παρασκευή του φαγητού το οποίο διανέμεται από τα σημεία σίτισης της τοπικής Εκκλησίας. Επιπροσθέτως σημείωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί κάθε ανάγκη, χάρη στη συνδρομή του κόσμου, που ανταποκρίνεται σε όλη τη Μαγνησία.

Σίτιση μαθητών

Κορυφαία θέση στην ατζέντα των κοινωνικών πρωτοβουλιών της τοπικής Εκκλησίας κατέχει, εξάλλου, το πρόγραμμα σίτισης μαθητών και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, που υποσιτίζονται.

Στη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς βοηθήθηκαν 200 παιδιά, ενώ η εικόνα για τις ανάγκες της φετινής χρονιάς, αναμένεται να καθοριστεί τις επόμενες μέρες.

Εντεταλμένοι ιερείς της Μητρόπολης Δημητριάδος, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, καταγράφουν με διακριτικότητα τις ανάγκες που υπάρχουν, προκειμένου τα προβλήματα να μη γίνουν αντιληπτά από τον σχολικό περίγυρο.

Τα παιδιά που υποσιτίζονται θα λάβουν και φέτος δεκατιανό, σύμφωνα με τη δράση συνεργασίας που συνεχίζεται και καλύπτει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου