ΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ -ΠΑΜΕ για πλειστηριασμούς: «Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις»

κκε-παμε-για-πλειστηριασμούς-να-σταμ-752556

Στο σκαμνί κινδυνεύουν να καθίσουν 20 Βολιώτες αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ – Κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 μ., στα Δικαστήρια Βόλου

Αντιδράσεις προκάλεσε το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ την Τετάρτη με τίτλο «Δικογραφία σε βάρος 20 Βολιωτών για ματαίωση πλειστηριασμών». Η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης κατά των διώξεων ενώ το ΠΑΜΕ Μαγνησίας καλεί σε κινητοποίηση στα Δικαστήρια του Βόλου την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αποκάλυψε την περασμένη Τετάρτη με ρεπορτάζ με τίτλο «Δικογραφία σε βάρος 20 Βολιωτών για ματαίωση πλειστηριασμών», ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση και ότι κινδυνεύουν να καθίσουν στο σκαμνί είκοσι συνδικαλιστές, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και μέλη της Κίνησης κατά των πλειστηριασμών.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Οι διώξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς στα δικαστήρια του Βόλου, γκρεμίζουν συθέμελα όλες τις απάτες του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ, η οποία ζητεί «να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις».

«Λίγες μόλις ώρες μετά τις βαρύγδουπες αναφορές του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για το «νέο παγκόσμιο πρότυπο», η κυβέρνηση προχωρά σε κρεσέντο καταστολής με στόχο να επιβάλλει σιγήν ιχθύος απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που διατηρεί και βαθαίνει.

Μαζί με τα χτεσινά και σημερινά «μπιλιετάκια» σε στελέχη του ΚΚΕ στην πόλη μας για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, σε λίγες μέρες γίνεται άλλο ένα αγροτοδικείο στη Λάρισα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Τομεακή Επιτροπή επισημαίνει ότι αποδεικνύεται έτσι ότι «έξοδος» για την κυβέρνηση είναι η πιο σκληρή υπεράσπιση των μνημονιακών νόμων που ψήφισε με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, βάζοντας στο γύψο το δικαίωμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος στη διαμαρτυρία, όπως κάνει με το δικαίωμα στην απεργία. «Οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών που πολλαπλασιάζονται στην κατά τα άλλη «εποχή του τέλους των μνημονίων», συνοδεύονται με μέτρα για την τρομοκράτηση των λαϊκών οικογενειών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, με μέτρα επιβολής και αποδοχής της παράδοσης των λαϊκών κατοικιών στις τράπεζες», προσθέτει, ενώ καλεί όλους τους εργαζόμενους «να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες», προσθέτει.

Σε κινητοποίηση καλεί το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Άμεση ήταν και η αντίδραση για τις διώξεις και από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, το οποίο καλεί σε κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στα Δικαστήρια Βόλου.

«Δίνουμε μαχητική – δυναμική απάντηση στην καταστολή», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, το οποίο καταγγέλλει τις νέες διώξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την απαράδεκτη κατηγορία της «παραβίασης οικιακής ειρήνης» και με βάση το ιδιώνυμο που ψήφισε για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

«Αυτή τη φορά ανάμεσα στους «εγκληματίες» κατονομάζονται τα στελέχη του ΠΑΜΕ Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» και βουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Βλαχούτσος, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΒ, Θανάσης Βογιατζής, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και ο δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Απ. Νάνος, ο οποίος μάλιστα στο προανακριτικό υλικό που παραπέμπει στο πάλαι ποτέ «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας, καταγράφεται «να προΐσταντο …ως μέλος του συντονιστικού πυρήνα των μελών του ΠΑΜΕ», αναφέρει ακόμη.

«Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας λέει σε όλους τους τόνους ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα περάσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου