ΤΟΠΙΚΑ

Ερχονται «καμπάνες» από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας

ερχονται-καμπάνες-από-τον-ιατρικό-σ-753178

Αντιμέτωπος με κυρώσεις βρίσκεται γιατρός που υπηρετεί σε δημόσια δομή του Βόλου, για ανάρτηση που έκανε στο facebook, θίγοντας προσωπικά δεδομένα συναδέλφου του γιατρού, που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», όταν δέχτηκε προσωπική επίθεση από αντεξουσιαστές που εισέβαλαν στο ΠΕΔΥ Βόλου και πέταξαν φειγ βολάν εναντίον του.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ο γιατρός που έκανε την ανάρτηση στα social media, αναδημοσιεύοντας αυτούσια με «ονόματα και διευθύνσεις» την ανακοίνωση της ομάδας του αντεξουσιαστικού χώρου «Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην ιατρική εξουσία», έχει λάβει κλήση για απολογία στο πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, καθώς μέσω του προσωπικού του Facebook δημοσιοποίησε το όνομα του γιατρού που δέχτηκε την επίθεση και ο οποίος καταγγελλόταν στα φέιγ βολάν για «σεξιστική συμπεριφορά».

Σημειώνεται, πως ο θιγόμενος γιατρός που καταγγέλθηκε από τους αντεξουσιαστές, έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για συκοφαντική δυσφήμηση, για το περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, στην οποία υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι «στα 27 χρόνια που εργάζεται στο ΠΕΔΥ και στο ΙΚΑ Βόλου αλλά και παλαιότερα στον ιδιωτικό τομέα ουδέποτε αντιμετώπισε κάποια κατηγορία σε βάρος του από τον οποιοδήποτε, ιατρό, συνεργάτη του και ασθενή και φυσικά δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά».

Όμως μετά την αναδημοσίευση του συμβάντος με τα στοιχεία του στο fb,-σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος ο θιγόμενος γιατρός στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ,– αναγκάστηκε να υποβάλει μήνυση και εναντίον του συναδέλφου του «για να προστατέψει την επιστημονική του ακεραιότητα» όπως είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γιατρός που έβγαλε στη φόρα τα στοιχεία του θιγόμενου συναδέλφου του, μηνύθηκε για «συκοφαντική δυσφήμιση και αναδημοσίευση ψευδών ειδήσεων, που εν γνώσει του ήταν ψευδείς αφού ως μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, γνώριζε ότι αν υπήρχαν καταγγελίες, ανώνυμές ή επώνυμες για το αναφερόμενο αδίκημα στα έγγραφα και ειδικά σε ιατρό που υπηρετεί σε δημόσια υπηρεσία, θα είχαν κινηθεί εναντίον του, πειθαρχικές κυρώσεις και αυτό θα είχε γίνει γνωστό στον Ιατρικό Σύλλογο».

Περί άλλων τυρβάζει η 5η ΥΠΕ

Σ’ αντίθεση ωστόσο με τον Ιατρικό Σύλλογο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η 5η ΥΠΕ δεν έχει προχωρήσει σε καμία έρευνα, για τις συνθήκες που έγινε το συμβάν και ποιοι ευθύνονται, παρά το γεγονός ότι το ζήτησε ο ίδιος ο θιγόμενος γιατρός, εγγράφως με αναφορά του στην προϊσταμένη αρχή.

«Σας καλώ να προβείτε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με πλήρη συναίσθηση των πράξεών μου και των λεγόμενών μου, γνωρίζοντας ότι ουδέποτε άλλος εργαζόμενος στον δημόσιο τομέα έχει παρακαλέσει τον διοικητικό του προϊστάμενο να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση εναντίον του, αλλά, είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποδείξω επισήμως την αθωότητά μου. Παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά ο γιατρός απευθυνόμενος προς την 5η ΥΠΕ, προσθέτοντας πως επιτελεί το έργο του για το οποίο έχει δώσει τον ιερό όρκο στον Ιπποκράτη, με συνέπεια, σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

Η στάση της 5ης ΥΠΕ, θα πρέπει να υπογραμμιστεί, πως έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο του θιγόμενου γιατρού όσο και των συναδέλφων του, που αδυνατούν να ερμηνεύσουν τη λογική που υπαγορεύει μία τέτοια παθητικότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου