ΤΟΠΙΚΑ

Τα παράδοξα του καιρού το φετινό καλοκαίρι στη Μαγνησία

τα-παράδοξα-του-καιρού-το-φετινό-καλοκ-753309

Αυξημένα αυγουστιάτικα μελτέμια, πολλές βροχές σε Ζαγορά και Σκόπελο και πολλοί κεραυνοί ήταν τα παράδοξα και απρόοπτα του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Σε ό,τι αφορά στις βροχοπτώσεις ειδικότερα, βροχές σε πολλές περιοχές έφτασαν σε ύψη ρεκόρ για καλοκαιρινή περίοδο. Ενδεικτικά τον Ιούνιο καταγράφηκαν 249 χιλιοστά μηνιαίου ύψους βροχής στη Ζαγορά Πηλίου, 198 χιλιοστά στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής και 122 χιλιοστά στην Πεντέλη.

Στο μεταξύ, ήταν ιδιαίτερα έντονη και η κεραυνική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τις καταγραφές του συστήματος ΖΕΥΣ του ΕΑΑ/meteo.gr, η κεραυνική δραστηριότητα τον Ιούλιο 2018 ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 14 ετών, με 103.000 κεραυνούς στη χώρα.

Η υψηλότερη θερμοκρασία του καλοκαιριού, εξάλλου, σε όλη την Ελλάδα σημειώθηκε στις 23 Ιουλίου στο Κρανίδι, όταν έφθασε στους 42,1 βαθμούς.

Βροχές σήμερα στα ορεινά

Σήμερα Πέμπτη, εξάλλου, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες συννεφιές που στις ορεινές κυρίως περιοχές θα είναι περισσότερες και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης». Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς και στον Βόλο από 21 έως 28 βαθμούς.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αίθριος στη Μαγνησία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς και στον Βόλο από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου και στον Βόλο από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, τέλος, ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 29 έως 32 βαθμούς. Ανάλογη θα είναι η εικόνα και την Δευτέρα, με την θερμοκρασία, ωστόσο, να σημειώνει μικρή πτώση, μεταξύ 28 και 30 βαθμών Κελσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου