ΤΟΠΙΚΑ

Ακαρπες οι εκποιήσεις ακινήτων τριών Βολιωτών

ακαρπες-οι-εκποιήσεις-ακινήτων-τριών-753665

Κανονικά εκτελέστηκαν χθες οι τρεις από τους τέσσερις προγραμματισμένους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατά τεσσάρων Βολιωτών οφειλετών, που αφορούσαν συνολικά σε επτά ακίνητα.

Οι τρεις πλειστηριασμοί ολοκληρώθηκαν, ενώ ο τέταρτος πλειστηριασμός ανεστάλη, καθώς πιθανότατα υπήρξε διακανονισμός με την Τράπεζα. Εντούτοις, κανένας πλειστηριασμός δεν είχε αποτέλεσμα.

Κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών δεν κατατέθηκε προσφορά για τα ακίνητα και οι πλειστηριασμοί απέβησαν άκαρποι. Επισημαίνεται ότι και οι τρεις πλειστηριασμοί που ολοκληρώθηκαν πραγματοποιήθηκαν με επισπεύδουσες Τράπεζες.

Αναλυτικά οι πλειστηριασμοί που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν σε μία οικοδομή σε οικισμό του Πηλίου με υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο με τιμές πρώτης προσφοράς 39.200 ευρώ, 58.800 ευρώ και 58.800 ευρώ για τον κάθε όροφο, ένα γήπεδο με βιοτεχνικό κτίριο στο ΒΙΟΠΑ Βόλου έκτασης 3.477 τετραγωνικών μέτρων, με τιμή πρώτης προσφοράς 700.000 ευρώ και ένα οικόπεδο στον Βόλο έκτασης 899 τετραγωνικών μέτρων με ισόγεια αποθήκη και αίθουσα γραφείων 726 τετραγωνικών μέτρων και τιμή πρώτης προσφοράς 420.000 ευρώ.

Ακόμη, στο «σφυρί» βγήκε ένα αγροτεμάχιο έκτασης 4.557 τετραγωνικών μέτρων σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου με βιοτεχνικό κτίριο έκτασης 600 τετραγωνικών μέτρων και τιμή πρώτης προσφοράς 235.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός που ανεστάλη αφορούσε σε τρία οικόπεδα σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου ιδίου οφειλέτη το πρώτο 180 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 23.500 ευρώ, το δεύτερο 340 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 160.000 ευρώ και το τρίτο 281 τ.μ. με παλαιά αποθήκη εντός, με τιμή πρώτης προσφοράς 30.500 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι πλειστηριασμοί πραγματοποιούνται από συμβολαιογράφους των υπόλοιπων θεσσαλικών νομών, καθώς κανένας από τους συμβολαιογράφους του Βόλου δεν έχει πιστοποιηθεί για να εκτελεί αναγκαστικά μέτρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι συμβολαιογράφοι που έχουν πιστοποιηθεί για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κοζάνη και Γρεβενά, τους υπόλοιπους δηλαδή πέντε νομούς που καλύπτει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας όπου εντάσσονται και οι συμβολαιογράφοι της Μαγνησίας.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι ή από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι προσφορές κατακυρώνονται μέσω του πατήματος ενός πλήκτρου του υπολογιστή. Οι συμβολαιογράφοι μπορούν να ματαιώσουν τη διαδικασία μόνο όταν οι οφειλέτες έχουν έγκαιρα κινητοποιηθεί και έχουν έρθει σε διακανονισμό με τις Τράπεζες για τις οφειλές τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου