Η «Επιλογή Ευθύνης» για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις Μπέου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-09-12, 20:15:51
Η «Επιλογή Ευθύνης» για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις Μπέου

Από την παράταξη της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, «Επιλογή Ευθύνης -Πάμε Μπροστά», σχετικά με την  Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το Α΄ και B΄ τρίμηνο του έτους 2018, στον τομέα «Επιχορηγήσεις για επενδυτικές δαπάνες», που παρουσιάστηκε προχθές στην Οικονομική Επιτροπή, έγινε το ακόλουθο σχόλιο:

 «Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως τέτοιον επενδυτικό οργασμό δεν έχει ματαζήσει ο Βόλος. Σε πραγματικό εργοτάξιο έχει μετατραπεί η πόλη.  Ειδικά τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2018, η δημοτική αρχή Μπέου έσπασε κυριολεκτικά όλα τα ρεκόρ στον τομέα των επενδύσεων.

Το Α΄ τρίμηνο 2018, οι εισπράξεις από «Επιχορηγήσεις για επενδυτικές δαπάνες» έφτασαν στο δυσθεώρητο ύψος των …17.108,96 ευρώ, δηλαδή εκτινάχθηκαν στο …1% των προϋπολογισθέντων! Και το Β΄ τρίμηνο 2018 ξεπέρασαν πια κάθε προσδοκία, αφού έφτασαν στο ύψος των 2.269.774,72 ευρώ, δηλαδή στο 30% των προϋπολογισθέντων.

Εντάξει, το καταλάβαμε: «τα  έργα μέσω ΕΣΠΑ, ΣΑΤΑ και άλλα επιχορηγούμενα προγράμματα εξαρτώνται από την εκάστοτε χρηματοδοτική ικανότητα του Κράτους», όπως μας ενημερώνει η εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή. Προφανώς η ετοιμότητα του Δήμου να απορροφήσει επενδυτικούς πόρους δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο…

Και να μην το ξεχάσουμε: Το «αποθεματικό» του Δήμου ξεπερνάει τα 23 εκατ. ευρώ …».

Για τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις του Α. Μπέου η παράταξη σχολιάζει τα εξής:

«Από την επινίκια βραδιά, τότε που δεσμεύτηκε ν’ αλλάξει … την Ελλάδα που δημιούργησε  «ο κάθε αποτυχημένος Νταλάρας και Κιμούλης, αυτοί οι κοπρίτες που θεωρούσαν ότι είναι μουσικοί, συνθέτες, άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης…» (ας όψονται οι Βολιώτες που πλημμύρισαν τη Δευτέρα το Δημοτικό Θέατρο), σχεδιάζει την επανεκλογή του και βαυκαλίζεται με νέους εκλογικούς θριάμβους.

Έτσι, λοιπόν, εννιά ολόκληρους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, περιφέρεται στα αγαπημένα του τηλεπαράθυρα -ναι, εκεί που δίνει καθημερινά τον ασυμβίβαστο αγώνα κατά της βυσσοδομούσης τοπικής διαπλοκής- όχι πια σαν δήμαρχος, αλλά σαν …υποψήφιος δήμαρχος Χαρχούδας.  Έχει ήδη έτοιμο ψηφοδέλτιο, έτοιμο και εκλογικό κέντρο στην καρδιά της πόλης (ως γνωστόν λεφτά υπάρχουν), ζει από τώρα για τη Χριστουγεννιάτικη φιγούρα στη σκιά της Φουρέιρα και του Ρέμου,  καπηλεύεται προκλητικά τα έτοιμα που βρήκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, μη έχοντας να επιδείξει τίποτε δικό του, «πουλάει» ακόμη και   …Airbnb στους «ιθαγενείς», για «να πάρουν κανένα φράγκο και να βγάλουν τα σπασμένα».  Μέχρι και για την   «ψαρόβαρκα» την Αργώ τον έπιασε ξαφνικά πόνος, μετά από πέντε χρόνια. Και βέβαια, σε μια τέτοια ιλαροτραγωδία δεν θα μπορούσε να λείψει και  ολίγη από … επίορκους δικαστές. Πάντως άπληστος δεν είναι.  Το ... 2024  δεν θα ξαναβάλει για δήμαρχος!

Στην πολιτική, η απελπισία ενδεχομένως σε διαλύει. Ο πανικός σίγουρα σε καταστρέφει. Αλλά η γελοιοποίηση είναι εκείνη που τελικά σε τελειώνει. Εδώ βρισκόμαστε.». 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=